12:22 / 10.03.2023 Пресс-релизы

6 видів NFT, які зараз на піці популярності

NFT — це не виключна новинка у світі криптографічних токенів. Проте для тих, хто тільки засвоїв ази й дізнався, як курс біткоїна впливає на прибуток, ця галузь може здатися дещо складною. Якщо біткоїн належить до звичайних криптовалют і його легко можна поміняти на інші віртуальні гроші, то NFT — єдиний у своєму роді. Кожен такий токен на блокчейні невзаємозамінний. Це може бути або повністю цифровий актив, або токенізована версія реальних активів.

Витвір мистецтва

NFT-токени часто використовують саме як художні твори. Митці зацифровують свої роботи в блокчейні, а потім це монетизують. Цінність художніх токенів полягає у можливості перевірити справжність виробу й доказі володіння конкретним цифровим активом.

Це стосується не тільки зображень. NFT поступово перейшло на музику й відеомистецтво. Тож ці файли також зацифровуються й переходять у токен на блокчейні.

Колекційний виріб

Колекційні NFT трейдери можуть зберігати для себе або продавати. Їхня унікальність полягає саме в неповторності активу, що створений на блокчейні.

Деякі автори токенів випускають їх в невеликому тиражу. Тож така обмеженість часто стає причиною популярності серед колекціонерів.

Ігрові NFT

Токени для ігор відрізняються від тих активів, що зазвичай зберігають у гаманцях. Тут їх використовують для:

  • створення правил гри;
  • упорядкування механізмів;
  • взаємодії гравців.

Так у грі можна створити рідкий скін у вигляді токена на блокчейні. Гравець, що першим його розблокує, отримує права власності. Подібна схема поступово впроваджується у багатьох іграх зараз, тож геймери поступово отримують досвід із концепції цифрових предметів.

Торгові карти NFT

NFT можуть стати віртуальною копією фізичного активу. Такий токен називають торговою картою. Популярні вони стають через простий спосіб перевірки й можливість володіти рідкими картами. Це корисно для інвесторів. Також те, що карти розроблені у блокчейні, гарно їх захищає. Ймовірність підробки чи інших маніпуляцій майже дорівнює нулю. Купити їх можна на Binance NFT.

Аватари

Популярними стали й специфічні NFT-аватари. Це зображення для картинки облікового запису, що виконано в цифровому форматі. Особливості таких картинок:

  • частіше зображують конкретного персонажа;
  • кожна картина є унікальною;
  • генерується малюнок завдяки алгоритмам з різними властивостями.

Використовують аватари через декілька причин. Так можуть підтримувати дух і створювати унікальний стиль конкретної спілки. За допомогою аватарів людина може підкреслити свій статус — володіння невзаємозамінним токеном все ж цінується. Завдяки NFT можна навіть створити квитки на ексклюзивну подію у метавсесвіті.

Меми

З NFT створюють меми — цей період часто називають феноменом «золота лихоманка мемів». Зображення жартів можуть стати гарним джерелом монетизації для їхнього автора. Проте цінність кожного токена залежить від того, наскільки гарно завірусився мем. На ціну додатково впливає автентичність кожного цифрового активу.