19:03 / 06.02.2023 Пресс-релизы

Пазли для дітей: задоволення та користь

Пазли протягом поколінь є улюбленими іграшками з дитячої кімнати. Надійні, безпечні, розроблені фахівцями головоломки можуть стати відмінною пропозицією вже для малюка, який тільки починає пізнавати світ. Як складання пазлів для дітей діє на розвиток дитини? Є маса позитивних властивостей.

Чому пазли як ліки від стресу?

Важко перерахувати всі переваги головоломки — їх так багато! Ця форма веселощів має безліч позитивних властивостей:

  • тренує руки;
  • розвиває уяву, просторові та математичні здібності;
  • покращує пам'ять;
  • спонукає до творчості;
  • допомагає стати наполегливим і йти до мети;
  • сприяє співпраці.

Пазли навіть знижують стрес! Думки дитини направляються на розважальну діяльність. Мозок відволікається від негативних переживань і емоцій. Настрій поліпшується, а організм розслабляється, поринаючи в світ творчості.

Можна сміливо порівняти головоломку з медитацією, тому що, зосередившись на одному завданні, заспокоюється тіло. Це змушує розум відкидати всю іншу інформацію, якою зазвичай зайнята голова. Завдяки цьому дитина відпочиває.

Яка користь пазлів для дітей

В даний час в магазинах ви знайдете дуже великий вибір дитячих іграшок. Батьки добре знають, що при такому широкому асортименті барвистих розваг нелегко переконати дитину зайнятися пазлами. Але чому варто мати вдома хоча б одну головоломку?

Викликають цікавість

Складання головоломки з дитиною — це навчання спостережливості, вивчення кольорів. Перш за все, пазли тренують у дитини терпіння і наполегливість. Це ідеальний інструмент для концентрації уваги у дійсно маленьких дітей. Цікаві сюжети, а також їх збірка в єдине ціле викликає зацікавленість в кінцевому результаті.

Головоломки підживлюють інтерес дитини до світу, але особливим чином. Вони показують, що є такі форми гри, які мають певні правила, і при цьому вони цікаві, приємні, розширюють знання. Це м'яке введення в більш формальне навчання. Дитина буде тягнутися до головоломки і радіти, що вдалося добре підібрати її частини. У майбутньому вона може відчувати подібний захват, коли правильно вирішить задачу з математики.

Когнітивні тренування

При роботі з пазлами обидві півкулі мозку працюють одночасно. Відбувається постійна активність думки, яка активізує сірі клітини, і це призводить до збільшення їх ємності, що в результаті впливає на продуктивність і хорошу форму мозку.

Для активації розумових здібностей дитини варто купити пазли. Вони є прекрасним інструментом для розвитку інтелекту і пам'яті. Зіставлення елементів певних форм з великим цілим — відмінна користь в тренуванні уяви і розумінні символів.

Розвивають дрібну моторику

Пазли сприятливо впливають на дрібну моторику, тобто здатність точно оперувати руками. Захоплення шматочків головоломки і маніпулювання ними, щоб вони відповідали частині більшого цілого, прекрасно розвивають спритність рук. Завдяки таким іграм в мозку дитини розвиваються області, що відповідають за обробку тактильних стимулів і управління рухами пальців. Отже, у дитини не буде проблем з письмом.

Координація очей та рук

Зорово-моторна координація — навик, який вимагає ефективної співпраці очей, рук і ніг. Це дозволяє правильно виконувати повсякденні дії. Пазли відмінно розвивають зорово-моторну координацію, зорове сприйняття і концентрацію. Важливо, щоб вони були адаптовані до можливостей розвитку дитини, щоб малюк міг їх самостійно зібрати.

Командна робота та соціальні навички

Пазли для дітей — це, перш за все, веселощі і організація вільного часу. Їх можна збирати самостійно або в компанії, що вчить працювати в команді. Головоломки, як і логічні ігри, формують дуже корисні соціальні навички, вчать концентруватися, зосереджуватися на чомусь одному, відрізаючи те, що відбувається навколо нас.

Пазли — це розвага, яку людина познає з раннього віку. Це відмінний спосіб провести вільний час, який, крім того, дуже благотворно впливає на розум дитини. Перераховані переваги пазлів дозволяють малюку, а потім вже і дорослій людині без проблем справлятися з концентрацією уваги і вміти приймати рішення. Це, в свою чергу, впливає на особисте благополуччя і самооцінку, що в результаті призводить до щасливого життя.