22:01 / 23.01.2022 Пресс-релизы

Гардеробна кімната в стилі прованс: 5 варіантів планування та ідей

Переважна більшість типових квартир в Україні характеризується браком вільного простору. Людей, що мають можливість облаштувати гардеробну кімнату, можна вважати справжніми щасливчиками. Не варто сприймати це приміщення як склад для одягу, взуття та інших речей. Стильний дизайн гардеробної кімнати, правильне планування перетворить це приміщення на затишний простір для створення елегантних образів. Чудовим вибором стане напрямок прованс.

Особливості стилю прованс

Ця течія з'явилася в сільських регіонах Франції. Вона дуже гармонійна і затишна. Дизайн гардеробу в стилі прованс характеризується світлою палітрою і пастельними відтінками. Шукаєте прикладні поради щодо оздоблення і планування простору? Скористайтеся рекомендаціями дизайнерів Viyar Bazar.

1. Системи зберігання

Для цього стилю характерні відкриті шафи, велика кількість відділень для взуття, аксесуарів. Така система має вагому перевагу — економія часу. Не обмежуйтесь полицями і вішаками. Дизайн гардеробних кімнат в стилі прованс гармонійно доповнюють старовинні комоди. Автентичного шарму інтер'єру кімнати придадуть плетені кошики та ящики для зберігання дрібниць.

Цьому стилю притаманна аристократична недбалість. Але важливо знайти межу між чарівною легковажністю і безладом. На сайті https://viyarbazar.com/blog/ опубліковані цікаві статті про інтер'єр. Тут можна отримати багато корисних знань щодо планування простору.

2. Антикварний шик

Варто пам'ятати — це сільський стиль. Тут не варто використовувати гладенькі відполіровані поверхні. Для провансу характерні дрібні тріщини, потертості на меблях і стінах, інші «ознаки довгої історії». Використайте для поличок і підлоги штучно зістарені дошки. Для стін і стелі виберіть штукатурку без фінішного вирівнювання. Поверхні можна пофарбувати в білий колір в 1 шар, створивши ефект старого покриття.

3. Пастельна палітра

На фото дизайну гардеробу в стилі прованс ніколи не трапляються яскраві чи темні кольори. Але не варто обмежуватися білим. У цьому напрямку використовується широкий спектр відтінків:

  • пісочний;

  • світло-блакитний;

  • кремовий;

  • лавандовий;

  • ніжно-рожевий;

  • блідо-зелений.

Важливо! Кольори повинні бути м'якими, ніби вицвіли під сонячними променями.

4. Шпалери з квітковими візерунками

Дизайн гардеробу в стилі прованс не передбачає використання такого оформлення стін. Шпалери з квітковими візерунками — єдиний виняток з цього правила. Надавайте перевагу пастельним кольорам. Чудовим рішенням стануть малюнки, виконані в акварельній техніці, фактурні полотна, що імітують штукатурку.

5. Освітлення

Сучасні рішення будуть дисонувати з таким інтер'єром. Краще підберіть для гардеробної кімнати ковані світильники, бра, торшери. Блог про інтер'єр на сайті «ВіЯр Базар» містить багато статей з фото реалізованих проектів у стилі прованс. Джерела світла відіграють в таких інтер'єрах виразну декоративну роль.