22:05 / 06.11.2021 Пресс-релизы

Учасник шоу «Голос» Давид Тодуа втрачає зір


Музикант, учасник шоу "Голос" 6 сезон

Давид Тодуа. Біографія

Давид Тодуа народився в Сухумі, але живе в Москві. Давид з раннього дитинства захоплювався музикою і театром. Уже в п'ять років зайняв перше місце на конкурсі вокалістів. З раннього дитинства захопленням хлопчика була музика. Зайняте перше місце в п'ятирічному віці серед вокалістів багато говорить про його співочі здібності. Крім цього хлопчик грав головні ролі в першому дитячому театрі у себе на батьківщині.

Через війну його сім'я змушена була переїхати в Росію. У дев'ятнадцять років Давид уже успішно виступав на естрадних майданчиках. Закінчивши юрфак, Давид не залишив сцену, а взяв участь в конкурсі «Народний артист». Вдало пройшов кастинг мюзиклу "We Will Rock You", в якому йому дали головну роль Галілео.

Потім Давид з декількома музикантами створили триб'ют-групу The Bohemians, сама назва якої теж натякає нам про групу Queen. Триб'ют-групи або триб'ют-виконавці співають кавер-версії якихось відомих груп або співаків. Група The Bohemians співає пісні Queen. Тоді ж і виникла необхідність у студії звукозапису, яку згодом назвали Мілтон Груп.

Крім вокальної діяльності Давид Тодуа займається аранжуванням пісень багатьох відомих виконавців. Наприклад, Дімі Білану у своїй студії Мілтон Груп він написав аранжування для треку "Не мовчи". Тому Давид в "Голосі" і вибрав іншого наставника, щоб не було звинувачень в кумівстві.

На шоу Давид виконав "Who Wants to Live Forever" з репертуару улюбленої їм групи Queen. Тепер хлопцю доведеться виправдати довіру, яку на нього покладає Леонід Агутін. Адже саме учасником його команди став Давид.

Проблеми зі здоров'ям

Давид Тодуа розповів про проблеми зі здоров'ям. Перемагаючи біль, артист виступає на сцені. У підлітковому віці Давида Тодуа побили хулігани, після чого у нього почалися проблеми з зором. Лікарі поставили йому страшний діагноз - відшарування сітківки. Він довго перебував у лікарні, але йому вдалося побороти хворобу.

Музикант зміг встати на ноги і продовжити творчу кар'єру. Він переїхав до столиці і співав в мюзиклі присвяченому творчості легендарної групи Queen. Пізніше артист створив свою легендарну студію Milton Group і почав писати музику для інших співаків. Але через деякий час його стан здоров'я погіршився. У нього стався рецидив хвороби і Давид почав сліпнути. За цей період йому довелося пройти вже більше двадцяти операцій. Після цього артист впав у глибоку депресію.

За словами Тодуа, шоу «Голос» і робота у його студії звукозапису Milton Group допомагає йому впоратися з хворобою і додає сил. Його ще очікують операції, але дякуючи своїй роботі він з позитивом дивиться в майбутнє.

Приклад Давид надихає не здаватися і йти далі до своєї цілі. Адже, незважаючи на значні проблеми з зором, він досяг успіхів в кар'єрі , бізнесі і в особистому житті. Мабуть, саме сильним внутрішнім стержнем і емоційним виконанням пісень він так чіпляє публіку за душу.

 Источник: https://thecoach.top/