23:57 / 27.04.2020 Политика

Син Януковича отримав шахту в ОРДЛО

Компанія "Майстер-торг", яка 3 роки тому фігурувала в журналістських розслідуваннях, як фірма Олександра Януковича, отримала в ОРДЛО шахту "Чайкіно" із запасами вугілля в 100 млн т.

Про це розповів журналіст Денис Казанський у своєму блозі.

У відео йдеться про те, що підконтрольні бойовикам ЗМІ почали поширювати інформацію про нібито реанімацію шахти "Чайкіно" в Макіївці Донецької області ТОВ "Майстер-торг".

Офіційний засновник компанії Дмитро Єгурнов – особа, наближена до оточення ватажка бойовиків ДНР Дениса Пушиліна.

Крім того, білоруський канал "Белсат" у своєму розслідуванні про те, як білоруські товари потрапляють в ОРДЛО, називав "Майстер-торг" найбільшим імпортером на окупований Донбас.

Також журналісти мають інформацію про те, що ця донецька фірма пов'язана з сином експрезидента Януковича Олександром.

"Ми бачимо, як він тепер підминає під себе шахти, вугільну галузь і, очевидно, разом з Курченко починає видобувати вугілля, яке потім вивозить у Росії", – розповідає Казанський.

За інформацією журналіста, "Майстер-торг" недавно отримав дешевий кредит у 500 млн руб. від ватажка терористів Пушиліна.

"Зрозуміло, що це просто дерибан грошей, який прикривається якимись високими цілями, – зазначає Денис Казанський. – Це все підтверджує, що не так вже й погано почуваються регіонали-втікачі. Гроші надходять цим мерзотникам, які раніше грабували Україну. Після Майдану вони втекли й тепер грабують цей маленький шматочок, який захопили".