16:28 / 19.02.2020 Политика

Бойко: Ситник саботував розслідування та не проводив жодної слідчої дії проти справ Лещенка

Журналіст Володимир Бойко в прямому ефірі телеканалу НАШ наголосив, що Ситник саботував розслідування та не проводив жодної слідчої дії порти справ Лещенка.

"По квартирі Лещенка два рази спеціалізована антикорупційна прокуратура реєструвала кримінальне провадження, але Ситник саботував розслідування та не проводив жодної слідчої дії. Перший раз це було з у зв'язку з незаконним збагаченням, а другий раз за ознаками хабарництва, оскільки, як з'ясувалося, Лещенко цю квартиру купив за хабар, який отримав за участь разом з Ситником в операції по втручанню в виборах США в 2016 році", - розповів він.

Також Бойко пояснив, яким чином Лещенко отримав гроші, на які придбав квартиру. 

"Ситника та Лещенка пов'язує ця історія та тодішній представник ФБР в Україні Карен Гринвей. Вона передала Артему Ситнику "чорну бугалтерію" "Партії регіонів" та дала розпорядження опублікувати записи, які стосуються Пол Манафорта. А Лещенку вона дала завдання, і, відповідно, було грошове винагородження, кажуть, що від пана Пінчука, за те, щоб той розкручував дану ситуацію в пресі. На ці гроші Лещенко і придбав квартиру", - підкресливі журналіст. 

Як повідомляв НАШ раніше, народний депутат VIII скликання Ігор Мосійчук заявив, що після відставки директора національного антикорупційного бюро Артема Ситника, на нього самого і члена наглядової ради "Укрзалізниці" Сергія Лещенка буде відкрито кримінальне провадження.