21:37 / 20.12.2019 Политика

Верховна Рада України прийняла Виборчий кодекс

У четвер, 19 грудня, 330 голосами "за" Верховна Рада України прийняла Виборчий кодекс в цілому як закон. В остаточній редакції документу профільним комітетом парламенту було враховано пропозиції Президента України. Коментуючи подію, Голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко привітав парламентарів та зазначив, що прийнята редакція враховує більшість зауважень Комісії щодо структури та логічної послідовності викладених у Кодексі статей. 

"Український парламент зробив рішучий крок назустріч демократії. Відбулась визначна подія, якою, без сумніву, мають пишатися не тільки парламентарі, а й кожен із нас. Держава наблизилась до отримання системного інструменту, який сприятиме проведенню чесних та прозорих виборів", – наголосив Олег Діденко.

Разом з тим, на його думку, законотворча робота над Кодексом та суміжними законодавчими актами має тривати і надалі, оскільки частина пропозицій, спрямованих  на удосконалення виборчого процесу та впровадження інноваційних рішень, не були детально розглянуті парламентарями.