06:38 / 20.12.2019 Политика

22 листопада у Львові відбулась презентація нової політичної сили "Національна платформа"

Ініціатор створення партії Катерина Одарченко під час презентації розповіла, що "Національна платформа" буде принципово відрізнятися від інших політичних сил, оскільки є політичною партією європейського типу. Зокрема, "Національна платформа" буде проводити постійний освітній процес партійців, для чого вже залучено експертів за кожним напрямком партійної діяльності.

Катерина також розповіла про триваючий наразі збір підписів на підтримку рішення про створення партії та зазначила, що неможливо за місяць створити якісну всеукраїнську структуру мотивованих компетентних людей, проте на щастя час зараз є.

Крім Катерини Одарченко, "Національну платформу" також представляли підприємець та партнер міжнародної інвестиційної компанії "Base capital management" Тимур Чмерук, а також керуючий партнер юридичної компанії "Questa Group" Сергій Клєц.

Сергій Клєц розповів про свій напрямок роботи. Зокрема, про свої напрацювання у сфері судової реформи, бо, як підкреслив Сергій, ні сьогоднішня, ні попередня влада так і не спромоглися якісно реформувати судоустрій.

Крім того, також презентували політичну програму "Національної платформи", окремі пункти якої спровокували жваву дискусію щодо необхідним змін в державний устрій України. Зокрема, позиція щодо ліберальної моделі ринку землі, проти якого члени "Національної платформи" послідовно виступають, пропонуючи натомість розвиток сільської місцевості за корейською моделлю.

Про розвиток інвестиційної привабливості України розповів Тимур Чмерук. Він зазначив, що наша держава цілком здатна створювати умови для залучення інвестицій та розповів, що "Національна платформа" підготувала вже декілька відповідних документів. Зокрема, про зменшення розриву між бізнесовою та науковою галуззю.

Серед відвідувачів презентації були присутні місцеві підприємці, громадські діячі, політики та бізнесмени. Багато з них виявили бажання стати членом партії, що можна також зробити в онлайн-режимі на сайті "Національної платформи".

Партія "Національна платформа" буде презентована також в інших містах України. Вже створюються партійні осередки, у кожному великому місті є намети, де громадяни можуть залишити свій підпис на підтримку рішення про створення партії.