17:50 / 22.10.2019 Политика

Відбулася робоча зустріч голови ЦВК зі старшим директором IFES в Україні

22 жовтня відбулася робоча зустріч Голови Центральної виборчої комісії Олега Діденка зі Старшим директором Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні паном Пітером Ербеном. У заході також взяли участь заступники Голови Комісії Сергій Дубовик,  Віталій Плукар та секретар Комісії Олена Гатаулліна.

Голова Комісії підкреслив, що новообрана ЦВК підтримуватиме у своїй діяльності принципи відкритості і прозорості, притаманні діяльності попередніх складів Комісії, тож цінує високий рівень співробітництва, який склався між ЦВК та IFES. "Мені приємно відзначити плідність співпраці і успішність спільних заходів, які проводилися разом з IFES в останні роки. Тож сподіваюся, що якість нашого співробітництва буде лише зростати", – наголосив Олег Діденко.

Своєю чергою пан Пітер Ербен зазначив, що всі ці роки IFES незмінно й непорушно підтримувала Центральну виборчу комісію і, за його словами, він не бачить перешкод, щоб ця підтримка здійснювалася й надалі.

Згодом він детально поінформував про всі аспекти діяльності IFES в Україні, зокрема, й щодо майбутньої допомоги Центральній виборчій комісії. Зокрема, йшлося про формування стратегії діяльності ЦВК, забезпечення кібербезпеки, модернізацію підрахунку голосів, стратегічні комунікації, посилення роботи Центру управління навчанням учасників виборчих процесів при Комісії тощо.

Окремо пан Пітер Ербен зупинився на організації конференції  "Президентські та парламентські вибори 2019: вивчені уроки та рекомендації", яку IFES організовує спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні та Офісом Ради Європи в Україні 13 – 14 листопада 2019 року.  При цьому він звернувся до Комісії стати співорганізатором цього заходу. Ця пропозиція була позитивно підтримана керівництвом ЦВК.

Під час подальшого спілкування сторони обговорили можливість тісної співпраці у процесі підготовки пропозицій щодо вдосконалення Виборчого кодексу, який нині готується у профільному Комітеті Верховної Ради України. "Для нас важлива ваша підтримка у процесі вдосконалення Виборчого кодексу, який, сподіваюся, в остаточному варіанті буде відповідати високим міжнародним стандартам і нашим виборчим реаліям ", – наголосив Голова Комісії Олег Діденко.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії