22:23 / 09.07.2019 Политика

Рух "Справедливість" захищатиме в апеляційному суді право людей на добровільні внески

Постанова Вінницького міського суду щодо конфіскації суми внеску на підтримку кандидата у президенти не вступила в законну силу, оскільки є необґрунтованою й безпідставною, та вже оскаржується у Вінницькому апеляційному суді.  Йдеться про захист фізичної особи, яка надала добровільний внесок до виборчого фонду кандидата у президенти.

Про це заявив лідер руху «Справедливості», кандидат у народні депутати Валентин Наливайченко.

За його словами, під час президентських виборів, відповідно до вимог законодавства, було зареєстровано виборчий фонд, благодійні внески до якого вносили тисячі людей.

 «Після першого туру виборів нами, як того вимагає закон, було подано звіт до НАЗК і ЦВК. Після відповідної перевірки порушень не виявлено. Кошти витрачалися виключно на цілі, визначені законодавством», - пояснив він.

На момент здійснення добровільного внеску на підтримку кандидата у президенти, податковий борг у фізичної особи був відсутній.

«Я вдячний вам за підтримку і надалі захищатиму кожного з вас. Йду у Верховну Раду, щоб добитися справедливості і верховенства права для кожного громадянина», - Наливайченко.