19:51 / 01.07.2019 Политика

ЦВК на виконання рішень суду зареєструвала 2 кандидатів у народні депутати

1 липня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Комісія внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 31 травня 2019 року № 919.

Зареєстровано уповноважених осіб ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "РАДИКАЛЬНА ПАРТІЯ ОЛЕГА ЛЯШКА" та ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "УКРАЇНСЬКА СТРАТЕГІЯ ГРОЙСМАНА" в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України.

ЦВК зареєструвала довірених осіб кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в низці одномандатних виборчих округів.

Комісія внесла зміни технічного характеру до постанови ЦВК від 26 червня 2019 року № 1346 "Про форму, колір і тексти виборчих бюлетенів з виборів народних депутатів України для голосування в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України
21 липня 2019 року", виклавши додатки № 110 та № 133 у новій редакції.

Також внесено зміни технічного характеру до постанови ЦВК від 29 червня 2019 року № 1365.

Затверджено рішення низки окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України щодо виконання повноважень членів цих комісій на платній основі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Комісія внесла зміни до Кошторису видатків Центральної виборчої комісії на підготовку і проведення позачергових виборів народних депутатів України, які здійснюються за бюджетною програмою 6731020 "Проведення виборів народних депутатів України", затвердженого постановою ЦВК від 3 червня 2019 року № 926, виклавши його в новій редакції. Зміни стосуються перерозподілу коштів між статтями видатків і не впливають на загальну суму видатків, затверджену раніше.

Комісія затвердила єдині кошториси видатків окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України 2 одномандатних виборчих округів для підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України.

Затверджено Орієнтовний план роботи Центральної виборчої комісії на друге півріччя 2019 року.

Розглянувши відповідну заяву про відмову балотуватися кандидатом у народні депутати України, Комісія скасувала реєстрацію кандидата у народні депутати України Ляденка О.А., який балотувався в ОВО № 33 у порядку самовисування на позачергових виборах народних депутатів України.

Також скасовано реєстрацію довірених осіб кандидата у народні депутати України Макоти Г.З., зареєстрованого в ОВО № 86, та Осуховського О.І. – в ОВО № 152  на позачергових виборах народних депутатів України.

На виконання рішень Верховного Суду та відповідно до висновків цього суду ЦВК зареєструвала кандидатів у народні депутати України Балогу Івана Івановича, Германа Миколу Васильовича, які балотуються в ОВО № 70 та № 203 відповідно у порядку самовисування на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

При цьому Комісія внесла зміни до своєї постанови від 26 червня 2019 року № 1346 "Про форму, колір і тексти виборчих бюлетенів з виборів народних депутатів України для голосування в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року", доповнивши відповідні додатки відомостями про вказаних кандидатів у народні депутати України.

Окрім того, Комісія залишила без розгляду по суті скаргу кандидата в народні депутати України в ОВО № 33 Бабенко О.В., у якій суб’єкт звернення зі скаргою просила скасувати реєстрацію кандидата в народні депутати України в цьому ж окрузі Бабенко О.В., висунутої шляхом самовисування на позачергових виборах народних депутатів України, чим поновити її порушені виборчі права і законні інтереси та визнати дії Бабенко О.В. такими, що не відповідають вимогам виборчого закону. Рішення прийняте у зв’язку з тим, що скаргу подано до неналежного суб’єкта її розгляду та з порушенням строків оскарження.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії