21:05 / 22.06.2019 Политика

ЦВК зареєструвала 1 313 кандидатів у народні депутати України

22 червня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Комісія внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 31 травня 2019 року № 919.

Окрім того, Комісія зареєструвала 228 кандидатів у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування на позачергових виборах народних депутатів України.

Також Комісія зареєструвала 77 кандидатів у народні депутати України, висунутих політичними партіями, в ОВО на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. А саме:

1 – висунутого політичною партією Конгрес Українських Націоналістів;

7 – висунутих ПОЛІТИЧНОЮ ПАРТІЄЮ "ГРОМАДЯНСЬКИЙ РУХ "ХВИЛЯ";

23 – висунутих політичною партією Всеукраїнське обʼєднання "Свобода";

27 – висунутих Політичною Партією "ГОЛОС";

4 – висунутих політичною партією "Громадянська позиція";

15 – висунутих Політичною партією "Обʼєднання "САМОПОМІЧ".

Таким чином, сьогодні Комісія зареєструвала 305 кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах, у тому числі: які балотуються у порядку самовисування – 228, висунутих політичними партіями – 77.

Відтак, всього станом на 22 червня в одномандатних виборчих округах зареєстровано 1 380 кандидатів у народні депутати України, в тому числі: які балотуються у порядку самовисування – 1 155, висунутих політичними партіями – 225.

Під час сьогоднішнього засідання Комісія зареєструвала 153 кандидатів у народні депутати України, включених до виборчих списків політичних партій, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. А саме:

93 – Політичної партії "Обʼєднання САМОПОМІЧ";

60 – ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "НЕЗАЛЕЖНІСТЬ".

Таким чином, всього станом на 22 червня ЦВК зареєструвала 1 313 кандидатів у народні депутати України, включених до виборчих списків 10 політичних партій, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України.

Окрім того, зареєстровано довірених осіб деяких кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах.

Зареєстровано 5 уповноважених осіб ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "РАДИКАЛЬНА ПАРТІЯ ОЛЕГА ЛЯШКА", 2 уповноважених осіб Політичної Партії "ГОЛОС" та 2 уповноважених осіб політичної партії Всеукраїнське обʼєднання "Свобода" в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України.

Також зареєстровано представника Аграрної партії України у ЦВК з правом дорадчого голосу Чухно Т.Є., представника ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ПАРТІЯ ЗЕЛЕНИХ УКРАЇНИ" у ЦВК з правом дорадчого голосу Луговика С.М., представника ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СОЦІАЛЬНА СПРАВЕДЛИВІСТЬ" у ЦВК з правом дорадчого голосу Сиротенка Р.О., представника Політичної Партії "ПАТРІОТ" у ЦВК з правом дорадчого голосу  Дудника С.В., представника ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СИЛА ПРАВА" у ЦВК з правом дорадчого голосу Окунєва І.С. та представника Політичної партії "Сила Людей" у ЦВК з правом дорадчого голосу Новикова В.О. на позачергових виборах народних депутатів України.

Комісія визнала Трояна В.В. таким, що відмовився від балотування кандидатом у народні депутати України в ОВО № 187 на позачергових виборах народних депутатів України, оскільки він подав до ЦВК заяву щодо відкликання своєї заяви про самовисування кандидатом у народні депутати України в зазначеному ОВО.

Відмовлено в реєстрації 17 кандидатів у народні депутати України,  висунутих в порядку самовисування в ОВО. А саме: Домашнєва О.П., Ісмагілова А.В., Яценка М.В. – в ОВО № 25, Жилкіної В.В. – в ОВО № 36, Ратушняка С.М. – в ОВО № 68, Насєдкіна П.А. – в ОВО № 78, Алергуша І.Г., Поліна Ю.М. – в ОВО № 79, Мінька С.А. – в ОВО № 80, Бабенка В.М. – в ОВО № 90, Потаповича В.А. – в ОВО № 91, Карплюка В.В., Карплюка В.І. – в ОВО № 95, Мартіяна С.М. – в ОВО № 98, Сердюка В.В. – в ОВО № 140, Барвіненка В.М. – в ОВО № 141, Джигирея Р.М. – в ОВО № 155.

Окрім того, Комісія відмовила в реєстрації кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку Комуністичної партії України, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. Також відмовлено в реєстрації представника зазначеної політичної партії у ЦВК з правом дорадчого голосу Герасименка Є.С.

P.S. Останнім часом у деяких відвідувачів офіційного сайту Комісії та сторінки ЦВК у Facebook, які знайомляться з інформаційними повідомленнями за підсумками засідань Комісії, виникають запитання щодо наявності додаткової інформації за змістом прийнятих постанов, як, наприклад, прізвищ зареєстрованих кандидатів у народні депутати України, номерів виборчих округів, де вони балотуються тощо. У звʼязку з цим повідомляємо, що така інформація має великий обсяг, тож вона не може увійти до оперативних повідомлень. Однак всі бажаючі можуть з нею ознайомитися через певний час після закінчення кожного засідання на офіційному сайті ЦВК у розділі "Нормативно-правові акти", підрозділі – "Постанови та протокольні рішення ЦВК".

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії