14:35 / 09.05.2019 Политика

Ляшко на Софійській площі подякував 90-річним ветеранам за мирне небо і загадав бажання

На акцію «Український безсмертний полк» прийшли ветерани війни на Донбасі, щоб вшанувати загиблих побратимів, а також ветерани Другої світової, яких залишилося дуже мало. Про це повідомляє "Інформатор".

Присутній на акції Олег Ляшко поспілкувався з 95-річною зенітницею Ганною Кирилівною та 92-річною партизанкою Галиною Федорівною, які розповіли, як воювали та копали окопи.

Ганна Кирилівна пішла на фронт у 17 років, а повернулася після перемоги і потім все життя працювала в селі. Галина Федорівна теж пройшла війну, а її онук нині є ветераном АТО.  Обидві жінки у цьому поважному віці зберегли світлий розум і добре серце. Олег Ляшко, стоячи між ними, загадав бажання.

«Хочу загадати бажання, щоб ви прожили по 130 років при здоровій пам’яті і щоб ніколи у вашому житті, у житті ваших дітей та онуків, не було ні горя, ні війни, ні сліз. Моє найголовніше бажання – щоб в Україні все було добре і до вас була повага», – зізнався Олег Ляшко.

«Таке, як ми переживали, не дай Бог нікому.  Я не сиділа на кріслі, а весь час працювала», – розповіла Ганна Кирилівна у відповідь. А потім звернулася до всіх учасників акції з побажаннями миру і добра.

«Дай Бог, щоб закінчилася та війна, щоб не мучилися діти там, бо то страшне, ми ту роботу знаємо», – розповіла 95-річна бабуся, ледь стримуючи сльози. Олег Ляшко наголосив, що головне завдання нового Президента – відновлення справедливого миру і повернення територій.

«Війна – це така зараза, яка нікого не минає. Якщо хтось думає, що його омине, то він помиляється. Дуже важливо, щоб в Україні не було війни, треба відновити мир і повернути території. Я впевнений, що цього хочуть всі українці і чекають від новообраного Президента жорстких дій на захист країни, відновлення справедливого миру і повернення територій», – наголосив Олег Ляшко.

Він додав, що не дозволить нікому принижувати ветеранів Другої світової війни.

«8, 9 травня – дні, коли ми згадуємо мільйони жертв, які український народ віддав у боротьбі проти нацизму. Не шанувати подвиг наших бабусь, дідусів, наших Героїв – це дуже не чесно. 10 мільйонів українців віддали свої життя, звільняючи нашу країну від нацистської чуми. І вони воювали не «за родіну, за Сталіна». Вони воювали за свій дім, за свою родину, за свою землю. Треба обов’язково шанувати пам’ять цих Героїв і не паразитувати, не політизувати, як це робить проросійська, промосковська колона. Вони фактично політизують пам’ять Другої світової, при цьому роблять вигляд, що в Україні немає нових героїв і нової війни, яку веде Росія. Ми шануємо пам’ять полеглих і у Другій світовій, і у нинішній російсько-українській війні», – підкреслив Олег Ляшко.

Нагадаємо, Ляшко вийшов на акцію «Український безсмертний полк» з портретом загиблого земляка.