18:07 / 06.03.2019 Политика

Вибори-2019: відбулася серія навчань членів ОВК

Центральна виборча комісія за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні організувала серію навчань членів окружних виборчих комісій з питань організації підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Протягом пʼяти днів відбулося 106 навчань у всіх областях України, в яких взяли участь понад 3000 членів ОВК. Навчання проводили сім команд фахівців, до яких увійшли 125 тренерів, що пройшли відповідне п’ятиденне навчання та отримали сертифікати у Центрі управління навчанням учасників виборчих процесів при ЦВК.

Під час навчань їх учасники опановували різноманітні аспекти організації роботи окружної виборчої комісії, зокрема, в день голосування. Також члени ОВК розглядали питання встановлення підсумків голосування в межах територіального виборчого округу. Окрім того, вивчався порядок розгляду скарг.

Навчання відбувалися із залученням сучасних інтерактивних методик. Також для членів ОВК були підготовлені навчальні посібники, розроблені Центром управління навчанням учасників виборчих процесів при ЦВК.

Більшість навчань відвідували офіційні спостерігачі, зокрема, з місій OSCE, CANADEM та ENEMO.

Наступна серія навчань – членів дільничних виборчих комісій – відбудеться 18 – 28 березня 2019 року та також охопить всі області України.

Навчання організовуються за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Британської допомоги (UKAID).

Про це "Багнету" повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.