17:38 / 21.02.2019 Политика

Вибори-2019: ЦВК затвердила результати жеребкувань щодо надання кандидатам в президенти ефірного часу для проведення передвиборної агітації

21 лютого відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

У режимі засідання Комісії відбулись жеребкування щодо надання кандидатам на пост Президента України ефірного часу на суспільно-політичному загальнонаціональному каналі Суспільного телебачення та суспільно-політичному загальнонаціональному каналі Суспільного радіо Національної суспільної телерадіокомпанії України для проведення передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року. Після перерви в засіданні Центральна виборча комісія затвердила результати цих жеребкувань.

Окрім того, ЦВК зареєструвала довірених осіб кандидата на пост Президента України Новака А.Я. на чергових виборах Президента України Полуектова Ю.Є., Сірого М.І., Солтиса Я.Ф., Хому А.С. в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі.

Комісія зареєструвала довірених осіб кандидата на пост Президента України Кривенка В.М. у 26 територіальних виборчих округах.

Зареєстровано довірених осіб кандидата на пост Президента України Дерев’янка Ю.Б. у 38 ТВО.

Також зареєстровано довірених осіб кандидата на пост Президента України Вілкула О.Ю. у 27 ТВО.

ЦВК зареєструвала довірену особу кандидата на пост Президента України Тимошенко Ю.В. в ТВО № 105.

Зареєстровано довірених осіб кандидата на пост Президента України Бойка Ю.А. у 51 ТВО.

Також Комісія скасувала реєстрацію довіреної особи кандидата на пост Президента України Бойка Ю.А. в ТВО № 77 та зареєструвала замість неї іншу.

Окрім того, внесено зміни до Порядку передачі дільничним виборчим комісіям закордонних виборчих дільниць виборчих бюлетенів з виборів Президента України, встановленого постановою ЦВК від 9 квітня 2014 року № 239.

Комісія внесла зміни до складу територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів.

Розглянувши подання суб’єктів подання кандидатур до складу окружних виборчих комісій з виборів Президента України про заміну їх членів, Комісія внесла зміни до складу ОВК з виборів Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 18 лютого 2019 року № 331.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії