17:12 / 18.02.2019 Политика

Вибори-2019: ЦВК утворила 199 окружних виборчих комісій з виборів президента України

18 лютого відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Розглянувши подання кандидатів на пост Президента України, зареєстрованих Комісією, щодо кандидатур до складу окружних виборчих комісій з виборів Президента України та додані до них документи, ЦВК утворила 199 окружних виборчих комісій з виборів Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року. Під час розгляду цього питання було оголошено кількісний склад усіх окружних виборчих комісій та названо голів, заступників голів і секретарів виборчих комісій.

Окрім того, зареєстровано довірених осіб кандидата на пост Президента України Кармазіна Ю.А. на чергових виборах Президента України Маліцьку І.О., Семенова О.В., Шишкіна В.І. в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі.

Розглянувши відповідне звернення, Комісія скасувала реєстрацію одного офіційного спостерігача від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Таким чином, станом на 18 лютого 2019 року Комісія зареєструвала 304 офіційних спостерігачів від міжнародних організацій та іноземних держав на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Під час засідання Комісія прийняла постанову "Про заходи  щодо забезпечення безпеки  функціонування інформаційно-аналітичної системи "Вибори Президента України" Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори". Згідно з цією постановою окружні виборчі комісії, що здійснюють підготовку та проведення чергових виборів Президента України, мають, зокрема, утворити робочу групу із забезпечення безпеки функціонування та перевірки стану захищеності програмно-технічного комплексу зазначеної системи, до складу якої включити за їх згодою співробітників Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та Служби безпеки України на підставі відповідних приписів, наданих керівниками цих державних органів або керівниками їх регіональних органів. Робоча група до 28 березня 2019 року включно має перевірити відповідність цього стану вимогам із захисту інформації в Україні та до 29 березня 2019 року включно подати до ЦВК відповідний протокол.

Про це "Багнету" повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.