17:42 / 05.02.2019 Политика

Вибори-2019: ЦВК зареєстровано 34 кандидати на пост Президента України

5 лютого відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

До Комісії 1 лютого 2019 року громадянин України Носенко С.М. особисто подав заяву про самовисунення кандидатом на пост Президента України разом з доданими документами для реєстрації кандидатом на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Того ж дня до ЦВК надійшли документи для реєстрації кандидата на пост Президента України Кривенка В.М., висунутого 9 січня 2019 року на ІІІ етапі позачергових XXVII Всеукраїнських Зборів (З’їзду) Політичної партії "Народний Рух України".

До Комісії 2 лютого 2019 року надійшли документи для реєстрації кандидата на пост Президента України Кривоноса С.Г., висунутого 31 січня 2019 року на V позачерговому З’їзді ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ВОЇНИ АТО".

Окрім того, до ЦВК 1 лютого 2019 року громадянин України Ригованов Р.О. особисто подав заяву про самовисунення кандидатом на пост Президента України разом з доданими документами.

Розглянувши зазначені документи, Комісія встановила їх відповідність вимогам Закону України "Про вибори Президента України" та зареєструвала чотирьох кандидатів на пост Президента України на чергових виборах Президента України:

Носенка Сергія Михайловича, 1969 року народження, освіта вища, проживає в місті Києві, Старшого керуючого директора ТОВ "Інтернешнл Інвестмент Партнерс Україна", безпартійного, самовисування;

Кривенка Віктора Миколайовича, 1982  року народження, освіта вища, проживає в смт Курилівка Петриківського району Дніпропетровської області, народного депутата України, заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, члена Політичної партії "Народний Рух України", суб’єкт висування – Політична партія "Народний Рух України";

Кривоноса Сергія Григоровича, 1970 року народження, освіта вища, проживає в місті Києві, першого заступника командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, безпартійного, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "ВОЇНИ АТО";

Ригованова Руслана Олександровича, 1974 року народження, освіта вища, проживає в місті Горлівка Донецької області, виконуючого обов’язки начальника державного підприємства "Севастопольський морський рибний порт", безпартійного, самовисування.

Таким чином, станом на 5 лютого 2019 року Комісія зареєструвала 34 кандидатів на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року: Шевченка І.А., Капліна С.М., Наливайченка В.О.,  Скоцика В.Є., Садового А.І., Купрія В.М., Мураєва Є.В., Гриценка А.С., Балашова Г.В., Богомолець О.В., Шевченка О.Л., Насірова Р.М., Бойка Ю.А., Ляшка О.В., Корнацького А.О., Вілкула О.Ю., Тимошенко Ю.В., Добродомова Д.Є., Мороза О.О., Киву І.В., Кошулинського Р.В., Данилюка О.В., Таруту С.О., Смешка І.П., Богословську І.Г., Зеленського В.О., Габера М.О., Дерев’янка Ю.Б., Безсмертного Р.П., Бондаря В.В., Носенка С.М., Кривенка В.М., Кривоноса С.Г., Ригованова Р.О.

Окрім того, Комісія зареєструвала уповноважених представників 3 кандидатів на пост Президента України у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року:

Майбороду А.Л. – кандидата на пост Президента України Соловйова О.М.;

Бондаря В.П. – кандидата на пост Президента України Ващенка О.М.;

Злотнікову А.В. – кандидата на пост Президента України Миролюб Н.А.

Комісія відмовила в реєстрації уповноваженого представника кандидата на пост Президента України Олійника В.М. у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу Вака В.І. на чергових виборах Президента України, оскільки відповідну заяву подано з порушенням вимог виборчого закону. З тих же підстав відмовлено в реєстрації уповноваженого представника кандидата на пост Президента України Марущинця В.І. у ЦВК з правом дорадчого голосу  Ахрамєйка Ю.С. та уповноваженого представника кандидата на пост Президента України Савченко Н.В. у ЦВК з правом дорадчого голосу Савченко В.В.

Окрім того, ЦВК зареєструвала 5 довірених осіб кандидата на пост Президента України Данилюка О.В. на чергових виборах Президента України в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі та довірених осіб в територіальних виборчих округах № 128 та № 221.

Комісія відмовила Семківу В.М. у задоволенні запиту на інформацію щодо надання текстів (або копій) передвиборних програм кандидатів на пост Президента України на позачергових виборах Президента України 26 червня 1994 року Кучми Л.Д. та Кравчука Л.М., оскільки ЦВК не володіє і не зобов’язана згідно з її компетенцією володіти інформацією, щодо якої зроблено запит.

До Комісії 31 січня, 1 та 3 лютого 2019 року громадяни України Кобилинський М.І., Таранець М.С., Губенко А.І., Касьяненко Б.П. подали заяви разом із доданими документами для реєстрації кандидатами на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Розглянувши подані документи, Комісія встановила їх невідповідність вимогам виборчого закону та відмовила зазначеним особам у реєстрації кандидатами на пост Президента України на чергових виборах Президента України.

Про це "Багнету" повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії.