10:39 / 31.12.2018 Политика

ЦВК затвердила роз’яснення щодо застосування деяких положень закону України "про вибори президента України" під час реєстрації кандидатів

31 грудня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Комісія внесла зміни до Порядку розгляду скарг виборчими комісіями з виборів народних депутатів України, затвердженого постановою ЦВК від 31 липня 2012 року № 133, до Порядку розгляду скарг виборчими комісіями з виборів Президента України, затвердженого постановою ЦВК від 28 березня 2014 року № 114, та до Порядку розгляду скарг виборчими комісіями з місцевих виборів, затвердженого постановою ЦВК від 5 вересня 2015 року № 229.

Окрім того, Комісія затвердила Роз’яснення щодо застосування деяких положень Закону України "Про вибори Президента України" під час реєстрації кандидатів на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року. Роз’яснення стосується, зокрема, вимог до подання кандидатом на пост Президента України декларації та ксерокопії паспорта громадянина України для реєстрації її кандидатом на пост Президента України.

Також Комісія встановила Порядок передачі протоколів про підрахунок голосів виборців на спеціальних виборчих дільницях, утворених на суднах, що перебувають у день голосування у плаванні під Державним Прапором України, на полярній станції України, та повідомлень про їх зміст до відповідної окружної виборчої комісії з виборів Президента України.

Внесено зміни до переліку закордонних виборчих дільниць, утворених на постійній основі постановою ЦВК від 12 квітня 2012 року № 67.

Комісія затвердила Положення про порядок акредитації журналістів, працівників засобів масової інформації при Центральній виборчій комісії.

Про це "Багнету" повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.