13:19 / 18.11.2018 Политика

ЦВК оприлюднила перелік партій, якими прийнято рішення про участь іхніх місцевих організацій у місцевих виборах 2018 року

18 листопада відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів заступник Голови Комісії Олег Конопольський.

Комісія під час засідання розглянула питання про Перелік політичних партій, якими прийнято рішення про участь їхніх місцевих організацій у місцевих виборах 23 грудня 2018 року. Згідно вимог Закону "Про місцеві вибори" ЦВК зобов’язана не пізніше 18 листопада 2018 року оприлюднити перелік таких політичних партій на своєму офіційному веб-сайті.

До Центральної виборчої комісії до 17 листопада 2018 року 47 політичних партій, вищим керівним органом яких прийнято рішення про участь їхніх місцевих організацій у перших та додаткових місцевих виборах 23 грудня 2018 року, подали копії відповідних рішень та копії статутів політичних партій, засвідчених безоплатно центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері реєстрації (легалізації) об’єднань громадян.

З поданих до ЦВК вказаних документів документи 46 політичних партій відповідають вимогам, установленим частиною першою статті 36 Закону.

Політичною партією "Нові обличчя" 17 листопада 2018 року всупереч вимогам частини першої статті 36 Закону "Про місцеві вибори" не подано до Комісії копію статуту партії, яка мала бути засвідчена центральним органом виконавчої влади після оголошення Центральною виборчою комісією 12 жовтня 2018 року початку виборчого процесу.

Після відповідного обговорення Центральна виборча комісія включила відомості про 47 політичних партій до Переліку політичних партій, якими прийнято рішення про участь їхніх місцевих організацій у місцевих виборах 23 грудня 2018 року з приміткою про невиконання політичною партією "Нові обличчя" частини першої статті 36 Закону,  та оприлюднила його на офіційному веб-сайті Комісії                                                                      

Про це "Багнету" повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК