18:12 / 19.10.2018 Политика

Комісія затвердила календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших місцевих виборів 23грудня 2018 року

19 жовтня  відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Комісія  залишила без розгляду по суті дві скарги Околічної Ю.А. щодо призначення перших місцевих виборів у Червонослобідській сільській об'єднаній територіальній громаді Черкаського району Черкаської області, суб’єктом оскарження в яких було вказано Черкаську обласну державну адміністрацію. Рішення прийнято у зв'язку з тим, що скарги подано повторно з невиправленими недоліками, до неналежного суб’єкта розгляду та з порушенням строків їх оскарження.

Окрім того, Комісія відмовила у задоволенні запиту на інформацію, який надійшов електронною поштою за підписом Grygorii Sorochan, щодо надання на поточну дату в формі відкритих даних інформації про кількість виборців у базі даних Державного реєстру виборців, у тому числі нездатних самостійно пересуватися, стосовно яких у Реєстрі містяться відповідні відомості, в розрізі виборчих дільниць та населених пунктів, у межах яких знаходяться ці виборчі дільниці. Рішення прийнято у зв'язку з тим, що Комісія не володіє і не зобов’язана згідно з її компетенцією володіти запитуваною інформацією.

Під час засідання ЦВК затвердила Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 23 грудня 2018 року.

Також затверджено Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення додаткових виборів депутатів сільських та селищних рад 23 грудня 2018 року.

Окрім того, ЦВК визначила на підставі відомостей Державного реєстру виборців кількість територіальних, одномандатних виборчих округів, що утворюються сільськими, селищними, міськими виборчими комісіями для організації виборів депутатів місцевих рад під час проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів (2 610 виборчих округів), а також – кількість ОВО, що утворюються сільськими, селищними виборчими комісіями для організації додаткових виборів депутатів сільських, селищних рад (123 виборчих округи), які відбудуться 23 грудня 2018 року.

На завершення засідання Комісія затвердила Роз’яснення щодо окремих питань здійснення повноважень органами ведення Державного реєстру виборців на території об’єднаних територіальних громад, до складу яких входять міста обласного значення.

Відділ взаємодії із ЗМІ

Секретаріату Комісії    

ТЭГИ: