12:12 / 03.08.2018 Политика

Антикорупційна риторика, як інструмент передвиборчих перегонів

Чим ближче до виборів, тим частіше представники діючої влади будуть вдаватися до використання, створених за останні роки, антикорупційних органів для боротьби з політичною опозицією та тиску на тих, чия діяльність спроможна перешкодити фальсифікації виборів. Про це 2 серпня 2018 року в ефірі телеканалу "112" заявив економічний та політичний експерт Юрій Гаврилечко. "Саме через НАБУ та Ситника президент намагався контролювати панів Авакова та Холодницького. Щоб забезпечити себе від можливості продії якимсь фальсифікаціям на виборах, оскільки подивившись на рейтинги всіх соціологічних компаній і побачивши його п’яте-шосте місце, не варто очікувати легальної перемоги на найближчих виборах", - відмітив Юрій Гаврилечко.

"Новостворений "Виший антикорупційний суд" буде розглядати справи про злочини антикорупціонерів. Саме цим він і має, за визначенням займатися. Так само як Господарський Суд розглядав господарські справи, а Адміністративний – справи про адміністративні правопорушення", - додав експерт.

Також, Юрій Гаврилечко не виключає можливості, використання "антикорупційних органів" для організації різного роду медійних заходів, відволікаючих увагу населення від подальшого погіршення економічної ситуації.