11:53 / 12.07.2018 Политика

Блогер заявил, что отстраненность руководителя САП от политической гонки пугает его коллег

Керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький ставить дух та букву закону понад політичний інтерес та бажання піаритись на гучних затриманнях. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Олександр Аронець, коментуючи інтерв’ю Назара Холодницького виданню «Deutsche Welle».

«Мені як правнику імпонує, що Назар Холодницький у своєму інтерв’ю ставить дух та букву закону понад політичний інтерес та бажання попіаритись на гучних затриманнях. Як правильно було сказано, НАБУ пише сирі клопотання про арешт, а доводити в суді правильність обґрунтування потрібно прокурорам САП, а не Ситнику. Зрозуміло, що подібних справ є маса, коли вноситься неякісне клопотання, яке стає підставою для негайного звільнення підозрюваних. Показова справа - справа одеського мера Труханова та його підлеглих. Їх відпустили», - зазначив Аронець.

На його думку, саме відсутність політичних амбіцій у Холодницького викликала негативну реакцію керівників ГПУ та НАБУ.

«Імовірно, що така показова відстороненість керівника САП від політичної гонки лякає його колег. Звідси і справа з “акваріумом”, звідси і заклики негайного звільнення», - пише блогер.

Натомість Артем Ситник, зазначає Аронець, замість боротьби із корупціонерами активно готується до політичної кар’єри.

«Насправді зрозуміло, чому Ситник женеться за кількістю і гучністю. На носі вибори, і він, імовірно, готує собі трамплін для політичного старту. Однак страждає від цього, перш за все, боротьба з реальними топ-корупціонерами. Ляпами детективів НАБУ дуже активно користаються адвокати підозрюваних, а крайніми є прокурори, які повинні доводити підозри, складені з подання Ситника. Я вважаю, що не так мають працювати нові антикорупційні органи», - підсумував блогер.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Артем Ситник 30 березня 2018 року направили до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів скарги на керівника САП Назара Холодницького. За висновком доповідача у дисциплінарній справі, члена КДКП Олександра Ковальчука, підстав для звільнення Холодницького з посади немає.