16:23 / 21.09.2017 Политика

НАБУ розслідує справи не для покарання винних, а для самопіару, – Дейдей

Народний депутат Євген Дейдей взяв участь у акції протесту під будівлею НАБУ, де представники Радикальної партії та ряду патріотичних організацій вимагали арешту екс-регіонала Сергія Льовочкіна.

У інтерв’ю журналісту ІНФОРМАТОРа на місці подій він розповів про те, як працює вітчизняне антикорупційне бюро.

– Яка мета сьогоднішньої акції протесту і чому Ви до неї долучилися?

– Ціль акції – це змусити пана Ситника (директора НАБУ – ред.) та всіх його прихвоснів почати нарешті виконувати свою роботу. Тому що та кількість грошей, яка була виділена на формування НАБУ, не відповідає результатам їх роботи.

– Чи підтримували Ви створення такого органу, як НАБУ?

– Я особисто голосував за створення НАБУ, бо вважав, що це буде такий собі “промінь сонця” для нашої “темної” держави, яка уражена корупцією та продажними чиновниками.

– Чи змінилося щось після того, як НАБУ було створено?

– Після створення НАБУ, я побачив, що служба нова, а методи не змінилися: замовлені справи та покривання корупціонерів. Фактично ми з вами сьогодні бачимо вибіркове правосуддя, коли одні мають відповідати за свої вчинки перед судом, а інші – ні. Ну от як можливо, що люди працювали на державній службі по сорок років, стали генералами, а тепер сидять у Верховній Раді і декларують свої багатомільйонні статки, дорогі автівки, яхти та величезні маєтки, хоча вони все своє життя присвятили державній службі? При цьому НАБУ ними абсолютно не займається.

– Чим, на Вашу думку, тоді займаються співробітники НАБУ?

– Вони займаються вибірковим правосуддям, ходять по ефірам і піаряться. Слідчий та детектив мають виконувати свою роботу – служити на благо українців, які зі своїх кишень фінансують цих ледарів.

– Ви вважаєте, що НАБУ покриває злочини Сергія Льовочкіна?

– Співробітники НАБУ цілеспрямовано беруть хабарі у корупціонерів, на яких по дев’яносто справ відкрито та внесено до ЄРДР. Але всі вони стоять на місці, їх не цікавлять справжні злодії, НАБУ цікавлять лише ті, на чиїх іменах вони зможуть пропіаритися у ЗМІ, імітуючи свою “дуже плідну діяльність”.

– Чи розчарувалися Ви у НАБУ, як у органі, який може дійсно щось змінити в Україні?

– Я не хочу бути одним з тих, хто проголосував за створення ще одного карального органу, який буде чинити вибіркове правосуддя. Я хочу “вставити їм мізки” і щоб вони нарешті почали працювати. Не хочу, щоб мені було соромно за те, що я проголосував за створення ще одної корумпованої системи і щоб нашим громадянам не було соромно за те, що антикорупційне бюро насправді виявиться корупційним.

– Як Ви вважаєте, на НАБУ хтось впливає чи вони діють самостійно?

– Риба гниє з голови. У даній ситуації структура є рибою, а її керівництво – головою.

Нагадаємо, раніше ІНФОРМАТОР повідомляв про те, як Євген Дейдей прокоментував обшуки НАБУ у свідка по його справі.

Також депутат розповів про своє поранення в зоні проведення АТО.

Максим Лиманський