20:27 / 07.09.2015 Политика

Голова цвк М.Охендовський: "Відчуваючи міжнародну підтримку наших зусиль щодо організації демократичних виборів в Україні, нам набагато легше робити свою справу"

7 вересня відбулася робоча зустріч Голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського з Сенатором Французької Республіки паном Жан-Івом Леконтом, який представляє французів, що мешкають за кордоном. У заході також взяв участь заступник керівника Секретаріату ЦВК Сергій Дубовик.

Під час насиченого та плідного спілкування М.Охендовський детально поінформував співрозмовника про особливості виборчої системи, за якою відбуватимуться місцеві вибори 25 жовтня 2015 року, акцентувавши увагу на конкретних змінах, які зʼявилися в новому законі про місцеві вибори.

Згодом, відповідаючи на низку запитань Сенатора Французької Республіки, Голова ЦВК зупинився на питаннях, повʼязаних зі складанням списків виборців, голосуванням  тимчасово переміщених осіб. Окрім того, він розповів про механізм, за яким визначалися окремі місцеві ради Донецької та Луганської областей, щодо яких відсутня можливість проведення місцевих виборів.

На завершення зустрічі Голова Комісії, дякуючи пану Жан-Іву Леконту за інтерес до нашої держави та українських виборів, наголосив:

– Відчуваючи такий інтерес з боку міжнародного співтовариства, а також міжнародну підтримку наших зусиль щодо організації демократичних виборів в Україні, нам набагато легше робити свою справу.

Своєю чергою Сенатор Французької Республіки висловив сподівання, що нинішня кампанія, як і дві торішні, завершиться проведенням дійсно вільних, чесних та прозорих виборів. Та додав: «Ці місцеві вибори в Україні мають стати чудовою нагодою надати виборцям відчуття долученості до процесів управління державою».