15:17 / 21.06.2015 Политика

Загадки от Юли

11 политических загадок и вопросы к ним

Одна відгадка відразу – мова йде не про Тимошенко, а про Мостову, пишуть "Наші Гроші" .

У черговому блокбастері головного редактора "Дзеркала тижня" "Шпион, выйди вон!" як у найкращі часи розсипано тонни недомовок, натяків та розсіяних поглядів у приблизному напрямку. Пропонуємо спробувати вгадати на кого та з яких підстав кидає тінь підозри найобізнаніша з політичних оглядачів України:

Цитати з тексту Юлії Мостової; (Питання щодо цитати):

Наливайченко — спільний. Він і Петра Ющенка з його «Petro Gas» кулуарами «Нафтогазу» водив; і на всю країну заявляв, що не знає, хто стоїть за «РосУкрЕнерго» — монопольним постачальником імпортного газу в Україну; і в діяльності Тендерної палати жодних проблем не вбачав… «Славним хлопцем» Наливайченка вважають і Тимошенко, і Льовочкін, і Коломойський, і Ахметов. Валентин Олександрович у комерційних операціях добре виконував завдання прикриття, але не каральні; (Чому Наливайченка «віддаляють» від Фірташа?)

«Партія війни за гроші» переполовинює потоки; (Хто є членом і де працює ця партія?)

Ну не вийде ж Рінат Ахметов на прес-конференцію з запитаннями: «Мене тут просили дещо передати… Ви не знаєте, куди віднести 30% ДТЕКу?»; «А де залишити 150 за збереження прав на Симиренківське?» І тут Коломойський: «Суркісівські відсотки «Плюсів» куди скласти?» А Фірташ йому: «А ось сюди, куди нам пропонували покласти російські відсотки «Інтера»; (150 чого? І скільки у Суркіса відсотків?)

По суті, на сьогодні Валентин Наливайченко — останній YES-man, який не розчарував американців. Нагадаю, що під час формування нинішнього уряду віце-президент США висловив лише двоє іменних побажань стосовно його складу: Яценюк і Наливайченко; (Чи варто підкреслювати американський слід, якщо Обама і його віце-президент є класичними «кульгавими качками»?)

Президент у курсі «так», сказаного Садовим і якимсь американцям, і Хмельницькому, і Колеснікову, і Корбану. І ще — він у курсі, що багато хто це «так» чомусь сприймає всерйоз; (Хто серйозно сприйняв Садового?)

Зародок Наливайченка політтехнологами «Ірод і Ко» в якості загрози трону всерйоз [Банковою] не сприймався, але про всяк випадок (як додатковий бонус від звільнення місця голови СБУ) враховувався; (Що за контора «Ірод і Ко»?)

[Порошенко] втратив можливість найближчим часом практично взятися за Авакова. Схоже, дарма харківські хлопчики кинулися в режимі cito! гасити коштами фізичних осіб кредити нерезидентів. На відміну від Наливайченка, Аваков має свою групу в парламенті і працює із залом системно. Цю вагу президентові зараз не взяти; (Що за оборудка з кредитами і хто входить до угрупування Авакова у Раді?)

Співробітникам вітчизняної спецслужби, тим, котрі краще відрізняють агента від резидента, ніж віргінський офшор від кіпрського, я поставила запитання: «Грицак — це добре?» Відповідь була категорична й однотипна: «Для бізнесу — так. Для роботи — ні». Поживемо — побачимо, як покаже себе на посаді голови спецслужби колись прикомандирований Службою безпеки до штабу кандидата у президенти Віктора Ющенка полковник Грицак; (Що означає «для бізнесу так» і чому акцентовано увагу на штабі Ющенко невідомо якого року [2004 чи 2010]?)

Що стосується контрабанди, безперечно Службою «кришованої», він був значно більше в темі, ніж у паї. Для цього існували спеціальні люди, що призначалися на відповідальні посади без подання голови Служби безпеки України; (На які посади призначались ці люди і які у них прізвища?)

Якби широка громадськість могла дізнатися, які реальні можливості з купірування подій у Криму та на Сході були втрачені головою СБУ в березні 2014 р., вона б жахнулася. А Аксьонов, Константинов, Губарєв, Безлер, Пушилін — міцно б випили за здоров’я Валентина Олександровича; (Які реальні можливості по убезпеченню від анексії Крима втратив Наливайченко?)

Як кермовий Володимирської Наливайченко
◦не отримав у користування на роки аміакопровід;
◦не створив загін кілерів, залегендованих під «орлів Кравченка»;
◦не видав індульгенцію від правоохоронних органів Рінату Ахметову, призначивши його царем Донбасу;
◦не запрошував для участі в малій колегії СБУ Семена Могилевича;
◦не знищив справу того ж Могилевича, що накопичувалася оперативниками багато років;
(Хто з голів СБУ робив всі ці речі раніше?)