12:57 / 05.06.2015 Политика

Суддя Вовк може надовго потрапити до буцегарні

Сергій Вовк підозрюється у тому, що він, зловживаючи службовим становищем та навмисно порушуючи вимоги закону, постановив завідомо неправосудне рішення у цивільній справі.

Слідчий відділ прокуратури міста Києва завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно судді столичного Печерського районного суду Сергія Вовка. Про це у п’ятницю, 5 червня, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

Сергій Вовк підозрюється у тому, що він, зловживаючи службовим становищем та навмисно порушуючи вимоги закону, постановив завідомо неправосудне рішення у цивільній справі. Своїм рішенням суддя незаконно позбавив громадянина права власності на належне йому майно. Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення). Вовк також ухвалив вирок у справі екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Нагадаємо, 4 березня, Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва – Сергія Вовка, Віктора Кицюка та Оксани Царевич.

6 березня Голосіївський райсуд Києва відмовився заарештувати Вовка.