00:14 / 14.11.2014 Политика

Бойовиків треба попередити про знищення - спільна заява Кравчука і Ющенка

Міжнародні переговори в різних форматах до цього часу не принесли ніяких реальних змін у плани Кремля ліквідувати українську незалежну державу методами гібридної війни.

Україна повинна висунути ультиматум бойовикам на Сході України.

Про це йдеться у спільній заяві екс-президентів України Леоніда Кравчука і Віктора Ющенка.

Вони переконані, що бойовикам, котрі відмовляться скласти зброю, продовжать вбивати людей і зазіхати на територіальну цілісність України, слід пригрозити знищенням.

"Міжнародні переговори в різних форматах до цього часу не принесли ніяких реальних змін у плани Кремля ліквідувати українську незалежну державу методами гібридної війни", - йдеться в заяві колишніх українських президентів.

"Сьогодні є всі підстави констатувати, що захоплені терористичними організаціями "ЛНР" і "ДНР" території повністю вийшли з-під контролю української влади. Незважаючи на присутність моніторингової місії ОБСЄ, через український кордон вільно проходять російські війська і техніка, так звані гуманітарні конвої", - наголошують екс-президенти.

Ющенко та Кравчук вважають, що потрібно модернізувати ЗСУ та провести реформи у всіх сферах суспільно-економічного і політичного життя. Мовляв, слід радикально змінити економічну та соціальну політику щодо захоплених територій: потрібно припинити постачання енергоносіїв та фінансування виплат, якими можуть скористатися бойовики.

"Не можна засобами українського бюджету знищувати український суверенітет", - зауважують Кравчук і Ющенко. Екс-президенти наголошують, що глава європейської держави не може домовлятися з терористами, які насправді є лише інструментом у великій геополітичній грі РФ.

"Ми маємо заявити свій ультиматум - ті, хто відмовиться скласти зброю і продовжить вбивати, морити людей голодом і холодом, зазіхати на територіальну цілісність України, будуть знищені. В Україні буде наведено державний порядок у відповідності з українськими законами та міжнародними нормами права", - йдеться в заяві колишніх президентів, яких цитує УНІАН. 

"Ніяких переговорів за участю цих злочинних груп далі бути не може - це торги з приводу існування України як незалежної. Такі переговори неможливі за жодних умов. Навіть при бажанні міжнародних структур та європейських сусідів", - резюмували Кравчук і Ющенко.