16:13 / 23.05.2013 Политика

Позафракційні депутати будуть відстоювати свої права в парламенті – нардеп Єремеєв

 

Сьогодні, 23 травня, на сесії Верховної Ради України народний депутат Ігор Єремеєв заявив, що якщо й надалі Верховна Рада буде ігнорувати позафракційних, а це 32 народних депутати, вони будуть вдаватись до більш радикальних дій, щоб відстояти свої права. Він зробив відповідну заяву при обговоренні питання про створення тимчасової слідчої комісії для розслідування нападу на журналістів на заходах у Києві 18 травня. Про це повідомляє ІА «Наш продукт».

Щодо створення самої комісії, політик заявив: «Декілька днів тому сталися ганебні події в державі Україна. Випадок, що відбувся, – перевірка нашого суспільства і, головне, народних депутатів, як ми відстоїмо дотримання законів в Україні та наскільки ми свідомо готові називатися європейською державою. Всі народні депутати повинні проголосувати за створення цієї комісії, яка  має звітувати публічно».

Але Єремеєв також зазначив що «від позафракційних депутатів ми наполягаємо на тому, щоб включили до комісії позафракційного народного депутата Донія». Автори ж постанови не передбачили участь позафракційних депутатів у складі комісії. У цьому контексті позафракційний Ігор Єремеєв нагадав депутатам і спікеру: «Вчора нам обіцяли,  що позафракційні будуть мати слово, але відмовилися його надавати. Після цього позафракційні депутати забрали свої картки і залишили сесійну залу. Ми наполягаємо на зміні регламенту Верховної Ради для того, щоб всі без виключення народні депутати мали право на слово. Наразі  позафракційні депутати позбавлені можливості повноцінно відстоювати інтереси сотні тисяч своїх виборців».