21:12 / 29.05.2024 Политика

В Раді ініціюють рішення про продовження терміну для чоловіків, які хочуть уточнити дані в ТЦК

Фракція “Європейська Солідарність” ініціює законопроект щодо продовження до 150 днів терміну уточнення даних у ТЦК.

Як повідомив народний депутат Володимир Ар’єв, нещодавно ухвалене законодавство неможливо виконати, а пересічні громадяни навряд чи зможуть вчасно оновити свої дані.

“Тому що те, що робиться зараз під територіальними центрами комплектації, воно просто не дасть фізичну можливості тим, хто має прийти в ТЦК для особистого уточнення даних, зробити це за 60 днів, як передбачено законодавством. А після 60 днів вже доведеться платити 25 тисяч гривень штрафу”, – пояснив нардеп.

За його словами, нещодавно ухвалене законодавство від самого початку було неможливо виконати. “Це є нерівність перед законом: хто встиг, той зайшов, а хто не встиг, той, вибачте, біжить з квитанцією в банк платити штраф. Так бути не може, тому ми подали цей законопроект для того, щоб збільшити термін, і за цей час Міністерство оборони змогло б розробити нормативно-правову базу і удосконалити додаток “Резерв+” таким чином, щоб суттєво скоротити черги біля ТЦК, щоб громадяни військовозобов’язані могли уточнювати значно більше даних через цей додаток і всі могли встигнути вчасно оновити дані”, – наголосив Ар’єв.

“Ми говоримо загалом про те, що в системі держави зараз є стиль управління під назвою “професійний дилетантизм”, який створює хаос. І оцей хаос ми спостерігаємо весь час і його намагається внести навіть в ті сфери, які сьогодні життєво важливі для держави”, – вважає народний обранець.

Підготувала: Ніна Петрович