09:46 / 21.05.2024 Политика

До Києва прибула голова МЗС Німеччини Анналена Бербок

Ілюстративне фото з відкритих джерел  

У вівторок, 21 травня, до Києва прибула голова МЗС Німеччини Анналена Бербок. Це вже її сьомий візит з початку повномасштабної війни. Про це повідомило німецьке МЗС.

– Щоб захистити Україну від російського граду ракет і безпілотників, їй терміново потрібна посилена протиповітряна оборона. Зараз ми повинні об’єднати всі наші сили, щоб Україна вижила (…) і щоб путінські війська не опинилися незабаром біля наших власних кордонів, – повідомила Бербок.

Водночас вона відзначила, що “будні українців важкі, але вони не дають їм розчаруватися”.

– Російський ракетний терор, постійні повітряні тривоги, постійні відключення електроенергії, майже немає води: ситуація в Україні знову різко загострилася через масовані російські авіаудари по цивільній інфраструктурі та жорстокий російський наступ у районі Харкова, – відзначила Бербок.

Бербок також наголосила, що разом із міністром оборони Пісторіусом вона запустила глобальну ініціативу щодо посилення протиповітряної оборони України.

За її словами, зараз зібрано майже мільярд євро для додаткової підтримки українських сил ППО.

Ми інтенсивно працюємо над тим, щоб їх було ще більше.

Бербок закликала об’єднати зусилля, “щоб Україна вижила, щоб українці могли продовжувати жити самостійним життям у майбутньому і щоб путінські війська скоро не опинилися біля наших же кордонів”.

BAGNET нагадує, що дванадцять країн-партнерів НАТО схвалили запропоновану Німеччиною ініціативу щодо забезпечення України додатковими системами ППО.

Підготував: Сергій Дага