08:11 / 06.05.2024 Политика

Франція таємно направила Іноземний легіон в Україну, – ЗМІ

Фото: Бійці Французького Іноземного легіону

Франція таємно направила своїх військових до України. Про це у своїй статті для Asian Time стверджує колишній чиновник Пентагону, військовий експерт Стівен Брайєн. 

Мова про військових Іноземного легіону (Légion étrangère) з 3-го французького піхотного полку, яких, за твердженням Брайєна, розмістили у Слов'янську для підтримки 54-ї бригади ЗСУ.

Ця група налічує майже 100 вояків, які займаються артилерією та спостереженням. Загалом Париж планує відправити в Україну близько 1500 легіонерів.

Іноземним легіоном командують французькі офіцери, але всі рядові - іноземці. У Легіоні немає жінок.

Стівен Брайєн обіймав посаду директора апарату близькосхідного підкомітету сенатського комітету з міжнародних відносин та заступника міністра оборони з політичних питань.

Він не називає джерел цієї інформації. Але його стаття підтверджує аналогічні чутки про французів у Слов'янську, які на початку квітня поширювали російські Z-пабліки. Офіційно про прибуття французів на Донбас ані Київ, ані Париж не підтверджував.

Як пише французька преса, відправка військ може стати помстою Франції Москві за те, що країни Центральної Африки (колишні колонії Франції - ред.), зокрема Нігер, вимагають від французів вивести війська, натомість до них заходять російські підрозділи, зокрема ПВК "Вагнер". 

Це "приниження" гостро відчувають в Єлисейському палаці та завдає шкоди гірничодобувним та діловим інтересам Франції в Африці.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявляв, що питання введення військ розглянуть у разі краху оборони ЗСУ та прориву російської армії.

У НАТО заявили, що можуть втрутитися у війну в Україні, якщо у бойові дії вступить Білорусь, або якщо рф атакує країни Балтії, Польщу чи Молдову.

Підготував: Сергій Дага