12:56 / 12.04.2024 Политика

США не мають "плану Б" щодо допомоги Україні, – Bloomberg

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

США не мають "плану Б" щодо військової допомоги Україні за винятком $60 млрд, які не вдається виділити через блокування республіканцями в Конгресі. Про це пише Bloomberg з посиланням на американських чиновників.

Адміністрація президента США Джо Байдена все більше розчаровується як республіканцями в Конгресі через затримку допомоги Україні, так і союзниками в Європі, які, на думку Білого дому, мають використовувати прибуток від заморожених російських активів для допомоги Києву.

Один з американських чиновників також заявив, що європейські країни мають терміново відреагувати на звернення України та передати більше систем протиповітряної оборони Patriot зі своїх запасів.

20 березня радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, перебуваючи у Києві з неоголошеним візитом, заявив, що законопроект про військову допомогу Україні отримає схвалення обох партій. При цьому він не став прогнозувати, коли це станеться.

BAGNET нагадує, останній пакет військової допомоги Україні від США надійшов наприкінці грудня 2023 року. Обговорення нового пакету триває у Конгресі США з осені 2023 року.

Виділенню коштів перешкоджають республіканці, які нині становлять більшість у Палаті представників. Серед варіантів допомоги - виділення кредитів. Україна цю ініціативу схвалила.

Підготував: Сергій Дага