00:01 / 04.04.2024 Политика

Зеленський розповів про "історичний шанс" для України

Мобілізація рашистів відбувається не просто так, але це дає нові можливості Україні, саме про це йдеться у вечірньому зверненні Володимира Зеленського наприкінці 770-го дня війни.

"Чітко розуміємо, до чого готуються в росії, що вони хочуть, під що збиратимуть солдатів у свою армію. І в нас, у нас усіх, у наших партнерів, має бути сильна відповідь на російські операції – будь-які російські операції. Ми маємо перемогти в цій війні. Це історичний шанс України – зламати російський реваншизм, і ми маємо цим шансом скористатися. Заради надійної безпеки для наших дітей", – наголосив президент

Президент також наголосив, що травень і червень – мають стати для західних партнерів часом активності заради України. Адже саме в цей час буде визначено, чи зможе наша країна досягти поставлених завдань у цій війні.

"Поступово плануємо й нашу роботу з партнерами на найближчі місяці – і травень, і червень мають стати часом активності заради України, заради того, щоб досягти наших завдань у цій війні", – відзначив Зеленський.

Глава держави також повідомив, що сьогодні говорив із Головнокомандувачем Олександром Сирським. Вони обговорили поточну ситуацію на фронті та погодили військові плани на найближчий час.

"Сьогодні ж була тривала й детальна доповідь Головкома Олександра Сирського. Наші дії на ключових напрямках. Захист наших позицій. Зміцнення наших позицій. Тиск наш на російські позиції. Ключові наші плани оборонних та активних дій на найближчий час", – повідомив Зеленський.

Підготувала: Ніні Петрович