23:58 / 03.04.2024 Политика

Новий закон про мобілізацію голова парламенту чекає уже в найближчому майбутньому

Законопроєкт про мобілізацію може бути винесений на розгляд вже наступного тижня.

"Цей законопроєкт уже пройшов обговорення в Комітеті Верховної Ради, зараз готується таблиця порівняння до другого читання. Я дуже сподіваюся, що на найближчому засіданні Верховної Ради цей законопроєкт буде внесений до зали", – розповів Руслан Стефанчук. 

"І зараз ми працюємо, фактично, над четвертим законопроєктом. Це зміни до закону про мобілізацію, де чітко будуть встановлені критерії справедливості щодо виконання громадянами України свого обов'язку захищати Вітчизну.... Ще раз підкреслю, я переконаний, що у нас буде потенціал на найближчі засідання Верховної Ради винести його до зали", – додав він.

Як відомо, 2 квітня Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" (законопроєкт №9281), який передбачає зниження граничного призовного віку з 27 до 25 років (відповідно зменшена вікова межа для мобілізації – вона буде можлива з 25 років

Також президент підписав так званий закон про електронний кабінет військовозобов'язаного – закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану" (законопроєкт №10062).   

Підготувала: Ніна Петрович