21:48 / 26.03.2024 Политика

Безугла і Третьякова своїм законопроектом можуть припинити процес вступу України до ЄС, - думка

Народний депутат України Володимир Ар'єв прокоментував законопроєкт народних депутаток України Мар'яни Безуглої та Галини Третьякової, який встановлює кримінальну відповідальність за привласнення державних функцій.

"Якщо цей законопроєкт буде винесений до ВР, то це буде приводом для того, щоб зупинити будь-які подальші переговори для вступу України в ЄС. Сьогодні на нього вже зреагувала депутатка Європейського парламенту Віола фон Крамон, яка написала, що такі речі не дуже допоможуть перемовинам і вступу України в ЄС, і це чіткий сигнал. Не вважаю, що цей законопроєкт був випадковим", - зауважив Ар'єв.

За словами нардепа, законопроєкт народних депутаток України Мар'яни Безуглої та Галини Третьякової про покарання за іноземні контакти вже викликав занепокоєння у наших західних колег.

"По-перше, їх два. Один з них великий, і точно не жартівливий. Це ґрунтовний законопроєкт про так звані спеціальні місії України. Стаття якого напряму забороняє громадянам України будь-які контакти з урядовими структурами інших країн. Наприклад, якщо людина подала скаргу до Європейського суду з прав людини, то це може бути трактовано і підпаде під кримінальну статтю. Якщо людина написала лист до президента США з проханням дати зброю Україні, і ця людина з опозиції, то вона так само може підпадати під кримінальну статтю, як пропонують Безугла й Третьякова. Це один з найбільш шкідливих законопроєктів, який був зареєстрований у парламенті України. Він вже викликав занепокоєння у наших західних колег. І це може зашкодити українській євроінтеграції, якщо ці законопроєкти не будуть зняті", - наголосив Ар'єв.

Підготувала: Ніна Петрович