19:58 / 22.03.2024 Политика

Україна ще не отримала військової допомоги, яку планували майже рік у рамках зустрічей у форматі "Рамштайн"

На військових складах у США вже четвертий місяць лежать два пакети допомоги для України, проте для відправки потрібне відповідне рішення влади.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністерка із питань євроінтеграції Ольга Стефанішина на Київському безпековому форумі.

«Американські партнери кажуть, що ми не дуже добре розуміємося на американській політиці, надто агресивно реагуємо на відсутність цього рішення. І закликають нас до помірної реакції. Водночас без жодних прогнозів я хочу наголосити: ситуація вже зараз дуже погана», – сказала вона.

Стефанішина також сказала, що Україна ще не отримала військової допомоги, яку планували майже рік у рамках зустрічей у форматі «Рамштайн».

«Ще раз наголошу: ситуація вже дуже погана. Якщо рішення буде, найімовірніше, воно буде на цей рік. Вчора зранку повернулася із Брюсселя. Синхронізувавшись із колегами, можу сказати, що прогнози не дуже оптимістичні», – резюмувала віце-прем'єрка.

Нагадаємо, 12 березня стало відомо, що США оголосили новий пакет військової допомоги для України на суму 300 млн доларів. При цьому поки що невідомо, коли Вашингтон виділить наступний пакет, оскільки кошти на військову допомогу Україні все ще заблоковані у Конгресі.

Також повідомлялося, що союзники мають намір закупити для України боєприпаси у рамках ініціативи Чехії. Разом з тим, чеська сторона припускає, що постачання перших партій снарядів розпочнеться тільки в червні.

Підготувала: Ніна Петрович