11:40 / 20.03.2024 Политика

Бельгія передасть Україні 280 броньовиків LMV і три мінні тральники

Фото: Iveco LMV

Бельгія готує для України пакет військової допомоги на суму 412 млн євро. До нього увійдуть майже три сотні бойових броньованих машин Iveco LMV Lynx , а також три мінні тральники й артилерійські снаряди. Про це повідомили Belga та Shephard Media з посиланням на міністра оборони Людивіна Дедондера.

За словами Дедондера, у рамках цієї допомоги Київ отримає артилерійські снаряди та велику кількість бронетехніки - 280 бронемашин Iveco LMV Lynx італійського виробництва.

Даний пакет допомоги є частиною співпраці між Бельгією та Нідерландами, яка спрямована на посилення військового потенціалу України.

У рамках цієї співпраці Бельгія забезпечить базове навчання, а Нідерланди - навчання на робочому місці для українських екіпажів кораблів-міношукачів типу Tripartite.

Мінний тральник Tripartite

​Iveco LMV - армійський багатоцільовий броньований автомобіль італійського виробництва із протимінним захистом. На цій машині може бути встановлене різне озброєння, є багато модифікацій, включаючи броньовану медичну машину.

LMV забезпечує захист від вогню стрілецької зброї калібрів 5,56 і 7,62 мм, імпровізованих вибухових пристроїв та інженерних мін, а додатково встановлені навісні модулі пасивної броні здатні забезпечити захист від вогню великокаліберних кулеметів.

​Iveco LMV

Необхідний рівень протимінної стійкості має забезпечувати захист при наїзді колесом на протитанкову міну фугасної дії з масою заряду 6 кг.  

Функціонал автомобіля включає розвідку, патрулювання, зв'язок, супровід і допоміжну службу.

​Iveco LMV

Найбільша частина пакету допомоги - постачання Україні артилерійських боєприпасів на суму 373,1 млн євро. Боєприпаси поставлятимуться з власних запасів Міноборони Бельгії, а також за допомогою міжнародних групових закупівель у різних компаній.

Підготував: Сергій Дага