11:40 / 19.03.2024 Политика

Європа зможе виробляти достатньо боєприпасів для себе та України, - Павел

Фото: Петро Павел/Олександр Брамський/Суспільне

Президент Чехії Петро Павел заявив, що європейські компанії найближчим часом зможуть виробляти достатню кількість боєприпасів як для потреб європейських країн, так і для України.

Про це чеський лідер розповів в інтервʼю "Радіо Свобода".

Він зауважив, що виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу та розширення потужностей оборонних підприємств.

"Ми не можемо чекати на європейські компанії, тому намагаємося знайти боєприпаси всюди, де можемо. Доставити їх в Україну так швидко, наскільки це можливо. Але паралельно збільшуємо власні потужності", - сказав Павел.

Проте для України часу на очікування виробництва немає, тому важливо, щоб вона отримала снаряди негайно. Він також висловив надію, що в найближчий час у Європі буде забезпечена "необхідна кількість боєприпасів".

"У найближчому майбутньому європейські компанії зможуть виробляти необхідну кількість боєприпасів, щоб поповнити запаси європейських країн, а також, щоб забезпечити Україну боєприпасами, якщо вона ще їх потребуватиме у найближчому майбутньому", - додав президент Чехії.

Як раніше повідомляв BAGNET, ситуація на півдні залишається досить напруженою. росіяни не припиняють обстрілів, продовжують як артилерійські обстріли, так і використання дронів зі скиданням розривних боєприпасів.

Підготував: Сергій Дага