12:18 / 14.03.2024 Политика

Росія на переговорах навесні 2022 року наполягала на відмови України від репарацій, – Малюська

Фото: Денис Малюська

російська сторона на переговорах з Україною навесні 2022 року наполягала, щоб Київ відмовився від вимог репарацій та компенсацій, а також відкликав позови до міжнародних трибуналів. Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська під час візиту до США, пише Suspilne.

"Одна з головних і ключових вимог російської делегації полягала в тому, щоб ми підписали відмову від вимоги будь-яких репарацій та компенсацій і всі наші позови до міжнародного трибуналу були б відкликані", – повідомив Малюська.

Міністр входив до української делегації на переговорах з росією, а очолював її лідер фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія.

За словами голови Мін'юсту, почувши вимогу російської сторони, він зрозумів, що Москва не збирається обговорювати тему компенсації і "ніколи не погодиться платити". Заступник міністра юстиції Ірина Мудра говорила у листопаду 2023-го, що Україна не підписуватиме мирову угоду з росією без виплати репарацій з боку Москви.

Раніше BAGNET повідомляв, що віцепрезидент Єврокомісії допустив конфіскацію російських активів для виплати репарацій Україні.

Підготував: Сергій Дага