19:29 / 09.03.2024 Политика

Канада приєдналася до коаліції з розвитку дронів для України

Канада вирішила приєднатися до коаліції з розвитку БПЛА контактної групи з оборони України, яку очолюють Латвія та Велика Британія.

Про це заявив міністр оборони Канади Білл Блер на зустрічі з головою оборонного відомства Латвії Андрісом Спрудсом.

"Для подальшого розвитку безпілотного потенціалу України міністр Блер заявив, що Канада приєднається до коаліції з безпілотних засобів контактної групи з питань оборони України. Як член коаліції Канада продовжить пошук шляхів зміцнення безпілотного потенціалу України", - йдеться у заяві на сайті міністерства оборони Канади, передает Reuters.

З початку повномасштабної війни Канада передала Україні понад 100 спеціалізованих камер для дронів від компанії L3 Wescam. Крім того, Оттава планує найближчим часом поставити Києву понад 800 дронів компанії Teledyne FLIR.

Коаліція дронів була створена у січні у рамках контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Про офіційний початок роботи коаліції міністр оборони України Рустем Умеров оголосив 14 лютого.

Забезпечити постачання безпілотних літальних апаратів Україні, крім Канади, Латвії та Великої Британії, погодилися Швеція, Данія, Німеччина, Литва, Естонія та Нідерланди.

Підготував: Сергій Дага