14:31 / 08.03.2024 Политика

Кулеба закликав союзників відправити в Україну військові тренувальні місії

Фото: facebook.com/dmytro.kuleba

Глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав союзників відправити до України військові тренувальні місії, щоб таким чином у більшому масштабі та ефективніше навчити українських військовослужбовців.

"Якщо Україні потрібно більше артилерійських боєприпасів і ракет більшої дальності для відбиття атак і звільнення території, - ви маєте можливості виробляти та закуповувати більше цього озброєння. Якщо пошкоджену військову техніку швидше ремонтувати на базах в Україні, а не за кордоном, то треба створювати відповідні можливості в Україні. Якщо ефективніше і більше українських військовослужбовців можна тренувати в Україні, а не за кордоном, значить потрібні саме такі рішення", - сказав Кулеба.

Міністр також наголосив на необхідності якнайшвидшого нарощування темпів виробництва зброї в Європі, щоб задовольнити потреби України та європейських партнерів.

Він закликав усунути всі перешкоди для розвитку та налагодження співпраці європейських оборонних індустрій та виділити всі необхідні ресурси задля створення нових виробничих потужностей.

Підготував: Сергій Дага