14:12 / 06.03.2024 Политика

Якщо Україна програє, це матиме наслідки для всієї Європи, – МЗС Франції

Фото: Стефан Сежурне/Getty Images

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне закликає країни Європи об'єднатись у намаганні протистояти росії у такий "переломний для всіх етап", повідомляє TF1.

"Якщо Україна впаде, це матиме безліч наслідків, і я не дуже вірю в Європейський союз і в нашу здатність досягти угоди. Володимир Путін лише намагається перевірити нашу солідарність один з одним", – заявив міністр.

Сежурне наголосив, що щоб уникнути подібного сценарію Європейський Союз повинен “тримати руку на пульсі України” та укладати двосторонні угоди й допомагати українцям, “як тільки можна”.

Міністр зазначив, що бажаючи "перемогти росію, не ведучи з нею війну” ЄС  “додає стратегічної двозначності в наші дії". Цю думку раніше висловив президент Франції Еммануель Макрон.

Сежурне додав, що дозволяти росії діяти на свій розсуд категорично не можна.

"Ми перебуваємо на переломному етапі, який має змусити нас протистояти Росії. Ці країни бачать тільки баланс сил, а ми повинні грати в цей баланс, щоб захистити французів і європейців", – додава Сежурне.

BAGNET нагадує, що вчора, 5 березня, Франція запросила союзників України та генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга взяти участь у відеоконференції 7 березня, метою якої було продемонструвати "єдиний фронт" і виробити конкретні пропозиції щодо посилення підтримки Києва.

Підготував: Сергій Дага