01:19 / 02.03.2024 Политика

До української армії з 24 лютого 2022 року приєдналося близько 20 тисяч іноземців

Близько 20 тисяч іноземців з понад 20 країн приєдналися до української армії з початку повномасштабного вторгнення держави-агресора росії. Про це повідомляє The Washington Post.

Видання зазначає, що з 24 лютого 2022 року до лав українською армії долучилися тисячі іноземних добровольців, переважно з пострадянських країн та Заходу. Іноземний легіон був розгорнутий на лінії фронту та брав участь у деяких із найзапекліших битв війни.

"До нього входить строкатий склад ідеологічних завзятих, сивих воїнів і найманців. Дехто здобув популярність у соціальних мережах своїми пристрасними розповідями із зони бойових дій. Хоча офіційні цифри трохи туманні, за даними українських чиновників, близько 20 000 іноземців із понад 50 національностей складають міжнародний легіон України", - йдеться у повідомленні.

Інші добровольчі бригади, що воюють за Україну, включають загони білоруських бійців, які виступають проти підтримуваної Путіним диктатури в Мінську, антикремлівських росіян і етнічних тюрків з Росії та пострадянських держав, таких як Казахстан і Киргизстан.

За підрахунками російських ресурсів, найбільшу кількість загиблих серед російських окупантів в Україні становлять військові віком від 35 до 39 років. 

Нагадаємо, 21 жовтня 2022 року троюрідний племінник 35-го президента США Джона Кеннеді Конор Кеннеді заявив, що захищав Україну в лавах Інтернаціонального легіону.

Підготувала: Ніна Петрович