12:18 / 29.02.2024 Политика

Путін не проводитиме анексію Придністров’я, – експерт

Ілюстративне фото з відкритих джерел

На думку експерта, володимир путін не візьметься приєднувати придністров'я до складу рф. Про це розповів експерт-інформаційник, голова спільноти WatchDog.MD Валеріу Паша.

"Я впевнений, що Путін цього не зробить, бо в нього немає прямого контролю на кордоні з Придністровським регіоном. Це найважливіше. Путін може визнати Осетію, Абхазію, бо там він може ввести свої війська",розповів Паша каналу "Київ24".

Валеріу Паша пояснив, що росія не зможе контролювати анклав, бо не зможе контролювати його військовим шляхом.

"Путін не візьметься за щось, де він не зможе контролювати це військовим шляхом. У Молдові вони намагаються зробити щось подібне, як у Грузії, і тому втручаються у вибори. Дії, які сьогодні відбуваються у Тирасполі, дуже вигідні Росії. Це додає нервозності, це додатковий пресинг на уряд Молдови, це додаткові теми для розкрутки, для російської пропаганди в Молдові, зокрема й для проросійських політиків", – пояснив Паша.

Раніше BAGNET повідомляв, що, 28 лютого невизнане Придністров’я звернулося до росії за допомогою у зв’язку з начебто економічною блокадою з боку Молдови.

Так званий з’їзд депутатів усіх рівнів "Придністровської Молдовської Республіки" офіційно ухвалив резолюцію "Прийняти звернення до Ради Федерації і Державної Думи російської федерації з проханням про реалізацію заходів щодо захисту Придністров’я в умовах посилення тиску Молдови з урахуванням факту постійного проживання на території Придністровської Молдовської Республіки понад 220 тисяч громадян росії та унікального позитивного досвіду російської миротворчості на Дністрі, а також статусу гаранта та посередника в переговорному процесі".

Підготував: Сергій Дага