12:18 / 22.02.2024 Политика

"Росія вже зачекалася Одесу": медведєв заявив, що росіяни дійдуть до Києва

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Заступник голови Радбезу росії дмитро медведєв заявив, що російським військам доведеться знову дійти до Києва для досягнення цілей СВО. За його словами "Одесу зачекалися в Російській Федерації".

Про це медведєв повідомив в інтерв’ю російським ЗМІ.

"Де зупинитися? Не знаю. Я думаю, що з урахуванням того, про що я сказав, нам ще доведеться багато і серйозно працювати. Чи буде це Київ? Так, напевно, це має бути і Київ", – заявив медведєв.

Голова Радбезу зазначив, що якщо рф не піде в наступ на Київ зараз, то це відбудеться через якийсь час, можливо, в якусь іншу фазу розвитку цього конфлікту.

медведєва назвав дві причини цих дій:

Перша − Київ нібито "російське місто".

Друга − від столиці України нібито "виходить інтернаціональна загроза існуванню Російської Федерації", оскільки Києвом нібито "керує інтернаціональна бригада противників Росії на чолі зі Сполученими Штатами Америки".

В інтерв’ю голова Радбезу рф додав, що в їх державі вже зачекались на Одесу, наголошуючи що це "російське місто".

"Одеса, повертайся додому. Ми зачекалися Одесу в Російській Федерації. Навіть через історію цього міста, того, які там люди живуть, якою мовою говорять − це наше російське місто", – заявив медведєв.

BAGNET нагадує, що в кінці грудня 2023 року заступник голови Ради безпеки росії дмитро медведєв заявив, що Москва не проти перемовин з Україною, але вони не змінюють цілей своєї "спецоперації". Він додав, що росія робитиме все можливе аби домогтися зміни влади в Україні. Окрім того, країна-агресорка прагне захопити більше українських міст.

Підготував: Сергій Дага