16:24 / 17.02.2024 Политика

ЗМІ дізналися, скільки коштувала рф війна в Україні

Ілюстративне фото з відкритих джерел

росія, ймовірно, витратила до 211 мільярдів доларів на оснащення, розгортання та підтримку своїх військових операцій в Україні. Про це пише Reuters з посиланням на неназваного високопоставленого представника американського оборонного відомства.

Посадовець США, який проводив брифінг для журналістів на умовах анонімності, сказав, що війна коштувала рф 1,3 трильйона доларів, неотриманих від очікуваного економічного зростання до 2026 року.

Як зазначає Reuters, представник оборонного відомства США зазначив, що росія втратила понад 10 мільярдів доларів через скасовані або відкладені продажі озброєнь.

Як йдеться в публікації, він також повідомив, що близько 315 тисяч російських військовослужбовців були вбиті або поранені під час загарбницької війни проти України.

Також він додав, що з лютого 2022 року українські війська знищили або пошкодили у Чорному морі щонайменше 20 середніх та великих кораблів ВМФ росії та один танкер під російським прапором.

Варто зауважити, що дані Генштабу Збройних сил України про втрати окупантів у живій силі відрізняються від тих, які навів неназваний чиновник США.

Станом на 16 лютого відомо, що загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення складає 400 300 військових.

Підготував: Сергій Дага