13:32 / 10.02.2024 Политика

Протистояння з рф може тривати десятиліттями, – Столтенберг

Фото: flickr/nato

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про те, що НАТО має підготуватися до протистояння з росією, яке може тривати десятиліттями. Союзники повинні наростити оборонну промисловість. Про це він сказав в інтерв'ю Welt.

"НАТО не шукає війни з росією. Але ми повинні підготуватися до протистояння, яке може тривати десятиліттями", – сказав Столтенберг.

Генсек Альянсу вважає, що у разі перемоги російського диктатора володимира путіна в Україні немає гарантії, що російська агресія не пошириться на інші країни.

"Стримування працює, лише якщо воно викликає довіру", – каже Столтенберг.

Він закликав союзників по НАТО збільшувати виробництво зброї та кількість замовлень для оборонних компаній Європи, оскільки у країнах з ринковою економікою виробникам зброї потрібні підписані контракти, щоб вони могли нарощувати виробництво.

"Це означає перехід від повільного виробництва в мирний час до швидкого, як це необхідно під час конфлікту", – додав Столтенберг.

Генсек НАТО попередив, що путін готує економіку своєї країни до тривалої війни.

BAGNET нагадує, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що "на певному етапі" хоче запросити Україну стати повноцінним членом НАТО.

Підготував: Сергій Дага