11:21 / 08.02.2024 Политика

Трамп зможе закінчити війну в Україні в разі обрання президентом, – Дуда

Фото: Getty Images

Президент Польщі Анджей Дуда впевнений, що Дональд Трамп, який зараз знову балотується на посаду президента США, зможе закінчити війну в Україні у разі обрання.

Про це повідомляє Polskie Radio із посиланням на заяву Дуди на пресконференції під час візиту до Руанди.

Польського президента запитали, що він думає про слова Трампа про те, що він швидко закінчить війну в Україні, якщо знову стане президентом США.

"З мого особистого досвіду як президента Республіки Польща, який колись працював із президентом Дональдом Трампом: те, що він мені обіцяв, було виконано (…). Можу сказати: так, президент Трамп тримає своє слово, якщо він щось говорить, то ставиться до цього серйозно", – заявив Дуда.

Напад рф на НАТО і загроза Польщі

Анджей Дуда вважає, що російський диктатор володимир путін багато разів подумає, перш ніж нападати на будь-яку країну НАТО, оскільки нещодавно він виявив різницю в технологічних і технічних можливостях між тим, що є в країн НАТО, і тим, що є в росії.

Щодо загрози для Польщі, то президент Дуда заявив, що теоретично така загроза існує, адже росія напала на Україну.

"Якщо Польща буде слабкою, небезпека такого потенційного нападу зросте. Якщо Польща буде сильною і матиме сильну, добре оснащену армію, ця ймовірність швидко зменшиться", – додав президент.

Дуда вважає, що з добре оснащеною армією, за підтримки НАТО – зокрема, США – Польща зможе негайно відбити будь-який напад рф.

Раніше BAGNET повідомляв, що Дональд Трамп після перемоги на кокусах в Айові заявив, що швидко розв’яже проблему війни в Україні, оскільки чудово ладнає з російським президентом путіним. Згодом він сказав, що припинить війну ще до того, як офіційно стане президентом США.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що хоче почути план Трампа щодо закінчення війни в Україні.

Підготував: Сергій Дага