10:05 / 06.02.2024 Политика

Три країни не підтримують прискорений вступ України до НАТО, одна з них США, – Курт Волкер

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Якщо Київ отримає офіційне запрошення до членства в Альянсі, це буде потужний сигнал для путіна. Однак, три країни не підтримують прискорений вступ України до НАТО.

Про це розповів спецпредставник Держдепу США з питань України (2017 – 2019 рр.) та експосол США при НАТО Курт Волкер в етері "КИЇВ24". 

"Всі, крім США, Німеччини та Угорщини, вони хочуть, щоб Україна долучилася якомога швидше. І на цьому етапі, я не думаю, що після саміту щось зміниться. Особисто моя думка полягає в тому, що ми маємо видати Україні це запрошення якомога швидше", – розповів Волкер.

Він пояснив, що запрошення України до Альянсу буде потужним сигналом російському диктатору володимиру путіну. Поки цього не станеться, у нього не буде стимула завершити війну передчасно.

"Що відбувається? Ми робимо сигнал Володимиру Путіну, що ми не включимо Україну в НАТО, доки не закінчиться війна. І в такому разі Путін розуміє, що він просто продовжує війну. І якщо ми будемо відсунути це питання, і ми покажемо, що ми хочемо, щоб Україна була в НАТО якомога швидше, то в такому разі не буде шансів для Російської Федерації ніколи виграти. І це також сигнал для Путіна. І це те, що допоможе в Україні у цій війні", – заявив Курт Волкер.

Раніше BAGNET повідомляв, що держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що двері НАТО для України залишаються відчиненими й вона обов’язково стане членом Північноатлантичного альянсу.

Водночас колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен вважає, що Україна повинна отримати запрошення до Північноатлантичного альянсу на саміті, що відбудеться у Вашингтоні в липні. Таке рішення може позбавити Путіна стимулу продовжувати війну.

Підготував: Сергій Дага