12:18 / 05.02.2024 Политика

Спікер Палати представників заявив, що новий проєкт бюджету для України "ще гірший, ніж очікувалось"

Фото: Майк Джонсон/ Getty Images

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що не ставитиме на голосування представлений у Сенаті законопроєкт, в якому передбачена допомога для України та Ізраїлю. Про це Джонсон написав у платформі X.

Республіканець Майк Джонсон розкритикував двопартійну угоду про безпеку кордонів на суму 118 мільярдів доларів, в якій передбачено також фінансування для України.

Через кілька годин після того, як верхня палата оприлюднила текст довгоочікуваної угоди, Джонсон заявив, що угода буде “мертвою після прибуття” в Палату представників.

"Я бачив достатньо. Цей законопроєкт навіть гірший, ніж ми очікували, і не наблизить до припинення катастрофи на кордоні, яку створив президент. Як проголосив головний учасник переговорів від демократів: відповідно до цього законодавства “кордон ніколи не закривається”. Якщо цей законопроєкт дійде до Палати, він буде мертвим після прибуття”", – написав Джонсон.

Раніше BAGNET повідомляв, що у неділю, 4 лютого, Сенат США представив двопартійний законопроєкт про безпеку кордонів на суму 118 мільярдів доларів, який також передбачає надання допомоги Україні та Ізраїлю.

Підготував: Сергій Дага